Banner 980x90

Iecavas novadā vasarā nodarbinās 58 jauniešus

Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Jau ceturto gadu pēc kārtas Iecavas novada dome organizē skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā. Šogad novadā tiks nodarbināti 58 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, aģentūru LETA informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Tāpat kā iepriekšējos gados, skolēniem būs iespēja strādāt Iecavas novada pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās, izvēloties sev ērtāko laika posmu - no 20.jūnija līdz 15.jūlijam vai no 18.jūlija līdz 12.augustam.

"Skolēniem galvenokārt tiks piedāvāti darbi, kas saistīti ar teritorijas uzkopšanu, bet neizpaliks arī radošie darbi, kurus varēs veikt Sociālajā dienestā, Iecavas kultūras namā vai kādā no novada bibliotēkām. Organizējot skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, pašvaldība piedāvā skolēniem gūt pirmo darba pieredzi, sniegt izpratni par profesijām un nepieciešamo zināšanu līmeni tajās, darba saturu, pienākumiem, perspektīvu. Jauniešiem tiek dota iespēja lietderīgi pavadīt vasaras brīvdienas un iesaistīties algotā pagaidu darbā, saņemot par to atalgojumu," skaidro Podniece-Jostmane.

Skolēnu nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādā četras nedēļas, nepārsniedzot četras stundas dienā un 20 stundas nedēļā, saņem atlīdzību Latvijas Republikā noteiktās minimālās darba algas apmērā par faktiski nostrādāto stundu skaitu.

Sākot ar 5.maiju, pieteikumus varēs iesniegt Iecavas novada domes kancelejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)