Banner 980x90

Iecavas pašvaldības komunālais uzņēmums regulāri laikus nenomaksā nodokļus

Jelgava, 29.maijs, LETA. Iecavas novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" regulāri laikus nenomaksā nodokļus, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskotā informācija.

Maija beigās komunālais uzņēmums valstij parādā bijis 19 281 eiro, bet pirms tam, uz 7.maiju nodokļos nesamaksātā summa bijusi vēl lielāka - teju 24 605 eiro.

VID dati liecina, ka komersantam regulāri veidojas nodokļu parāds. Piemēram, šogad tikai janvārī un februāra sākumā tam nav bijis VID administrēto nodokļu parāda vai nodevu parāda summa bijusi mazāka par 150 eiro. Savukārt uz 26.februāri summa sasniedza gandrīz 12 429 eiro. Arī 2017.gadā uzņēmums vairākus mēnešus nav spējis laikus nomaksāt visus nodokļus.

Pašvaldībā skaidroja, ka īslaicīgi nodokļu parādi veidojas, jo "Dzīvokļu komunālās saimniecības" ieņēmumi atkarīgi no komunālo pakalpojumu saņēmēju maksāšanas disciplīnas, un parāds neveidojoties ilgā laika periodā, bet par iepriekšējā mēneša aprēķinu. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane uzsvēra, ka nodokļu parāds nepārsniedz 30 kalendāro dienu periodu.

Arī komunālā uzņēmuma valdes loceklis Jānis Feldmanis skaidroja, ka visi pakalpojumi iedzīvotājiem tiek sniegti avansā - rēķins tiek izrakstīts par iepriekšējā mēnesī sniegtajiem pakalpojumiem.

Uzņēmuma pērnā gada pārskatā norādīts, ka uz gada beigām klientu parāds uzņēmumam bijis 427 472 eiro. Gada laikā no klientiem atgūti parādi 31 689 eiro apmērā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2017.gadā "Dzīvokļu komunālā saimniecība" strādājusi ar 1 900 825 eiro apgrozījumu, kas ir par 31% vairāk nekā 2016.gadā. Uzņēmums pagājušajā gadā nopelnījis 221 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)