Banner 980x90

Iecavas tirgu apvienos ar komunālo uzņēmumu

Rīga, 28.nov., LETA. SIA "Iecavas tirgus" tiks apvienota ar SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība", lēmusi Iecavas novada dome.

Lai optimizētu tirgus darbu, deputāti atbalstījuši lēmumu sākt komunālā uzņēmuma un tirgus reorganizācijas procesu apvienošanās ceļā - pievienojot kapitālsabiedrību "Iecavas tirgus" uzņēmumam "Dzīvokļu komunālā saimniecība".

Tāpat deputāti izskatījuši "Iecavas tirgus" valdes locekļa Jāņa Feldmaņa iesniegumu, kurā tiek lūgts rast iespēju domei pārņemt tirgus īpašumā esošās administrācijas telpas Iecavā, Tirgus ielā 7a, jo esošajā finansiālajā situācijā un ar pašreizējiem darbu apjomiem telpu uzturēšana nav lietderīga.

Telpas Rīgas ielā 18b, kuras pašlaik izmanto pašvaldības Sabiedriskās kārtības nodaļa, ir sliktā stāvoklī, tādēļ deputāti lēmuši pārņemt bezatlīdzības lietošanā administrācijas telpas Tirgus ielā 7a un nodot tās lietošanai Sabiedriskās kārtības nodaļai.

Jau vēstīts, ka kopš pavasara Iecavas novada dome izskatīja iespēju likvidēt, atsavināt vai apvienot ar "Dzīvokļu komunālā saimniecība" citu savu uzņēmumu - "Iecavas tirgu".

Kopš aprīļa beigām pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa pienākumus uzdots pildīt Feldmanim, kurš vada "Dzīvokļu komunālo saimniecību". Darba attiecības ar līdzšinējo Iecavas tirgus vadītāju Jāni Ošiņu ir izbeigtas, jo viņš nolēmis doties pensijā. Ošiņš Iecavas tirgu vadīja kopš 1994.gada 6.maija, kad tika izveidots pašvaldības bezpeļņas uzņēmums. 2004.gada 22.aprīlī tas tika pārveidots par kapitālsabiedrību.

Ošiņš norādīja, ka atšķirībā no laika pirms 24 gadiem pašlaik ekonomiska pamatojuma tirgus attīstībai nav, un tirgumir grūti pastāvēt kā atsevišķai struktūrvienībai ar savu vadītāju, grāmatvedi un citiem darbiniekiem.

"Ja ikdienā var iekasēt īres maksu tikai no 13 tirgotājiem kioskos, tas ir par maz, lai nodrošinātu atalgojumu četriem pastāvīgajiem kapitālsabiedrības darbiniekiem," atzina ilggadējais uzņēmuma vadītājs.

"Visa Iecavas tirgus teritorijas zeme pieder novada pašvaldībai, uzņēmumam pieder tikai būves, kas ir reģistrētas zemesgrāmatā. Domājot par uzņēmuma turpmāko likteni, jāņem vērā, ka Iecavā tirgus tradīcija ir spēcīgi iesakņojusies. Kaimiņu pašvaldības to min kā pozitīvu piemēru, uz ko tiekties," norādīja Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK), aicinot deputātus vienoties par to, kādu vēlas redzēt Iecavas centru pie autoostas - ar sabiedrībai pieejamu plašu laukumu un vizuāli pievilcīgām būvēm vai citādu.

Tāpat ziņots, ka 2017.gadā par 8% samazinājies pašvaldības kapitālsabiedrības "Iecavas tirgus" apgrozījums. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 64 900 eiro, kas ir par 8% mazāk nekā vēl pirms gada, kad tas sasniedza 70 626 eiro.

Iecavas tirgum izdevās samazināt zaudējumus, kas 2016.gadā bija 5144 eiro, bet pagājušajā gadā - 4685 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)