Banner 980x90

Iecavas vidusskolas direktore par kompetenču pieeju: Jāsaglabā līdzsvars starp jauno un veco

Rīga, 2.sept., LETA. Ieviešot kompetenču pieeju mācību saturā, jāsaglabā līdzsvars starp jauno un veco, Iecavas novada skolotāju konferencē paudusi vietējās vidusskolas direktore Agra Zaķe.

Viņa klāstījusi, ka Iecavas vidusskolas pedagogi aktīvi izglītojas, lai varētu ieviest jauno pieeju. "Taču uzskatu, ka jāsaglabā līdzsvars starp jauno un veco, inovatīvo un tradicionālo. Vairākas metodes izmēģinājām, ja der - ieviesām, ja ne - noraidījām," pieredzē dalījusies Zaķe. 

Savukārt novada latviešu valodas un literatūras metodiskās apvienības vadītāja Dace Greiža atzinusi, ka arī skolotāji, lai sekmētu skolēnu prasmes un izaugsmi, mācās mācīt, fokusējoties uz praktisku darbību, tās analīzi, refleksiju, savstarpēju atbalstu, pieredzes iegūšanu un dalīšanos ar to.

"Sākumā bijām apmulsuši no nezināmā, taču velns nav tik melns, kā to mālē," jaunās mācīšanas un skolēnu novērtēšanas metodes vērtējusi Greiža.

Kā ziņots, pilnveidoto mācību saturu un pieeju ieviesīs pakāpeniski. Šogad no 1.septembra pēc jaunās kompetenču pieejā balstītās sistēmas sāks mācīties pirmskolas audzēkņi, nākamgad tiks ieviests pilnveidotais mācību saturs arī 1., 4., 7. un 10.klasē, 2021./2022.mācību gadā jaunais mācību saturs tiks ieviests arī 2., 5., 8. un 11.klasē, savukārt visā izglītības sistēmā jaunais mācību saturs pilnībā tiks ieviests 2022./2023.mācību gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)