Banner 980x90

Iecavnieki kūtri piedalījušies apspriešanā par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu novadā

Jelgava, 26.jūn., LETA. Publiskajā apspriešanā par sabiedriskās kārtības nodrošināšanas kvalitāti Iecavas novadā un nepieciešamajiem uzlabojumiem piedalījušie vien 66 iedzīvotāji, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Lai publisko apspriešanu uzskatītu par notikušu, tajā bija jāpiedalās vismaz 5% no pilngadību sasniegušajiem Iecavas novada iedzīvotājiem jeb 354 iedzīvotājiem, taču pašvaldībā saņemtas vien 66 anketas.

27 aptaujas dalībnieki uzskata, ka pašreizējā situācija sabiedriskās kārtības jomā Iecavas novadā vērtējama kā viduvēja, 19 norādījuši, ka tā ir slikta, bet 16 atzīmējuši variantu laba.

Lielākā daļa respondentu uzskata, ka ir jānodrošina sabiedriskās kārtības sargu pieejamība 24 stundas diennaktī, kā arī videonovērošana. Tāpat kā veicamie uzlabojumi minēti diennakts dežūrtālruņa ieviešanu un patrulēšanu visā novada teritorijā. Pie nepieciešamajiem uzlabojumiem minēta arī darbinieku skaita palielināšana, preventīvās patruļas.

Pie galvenajām problēmām aptaujā minēts Valsts policijas klātesamības trūkums, pusaudžu smēķēšana, smēķēšanas ierobežojumu neievērošana, alkohola lietošana sabiedriskās vietās, zādzības, vandalisms, satiksmes noteikumu un suņu turēšanas noteikumu prasību neievērošana. Tāpat iedzīvotāji aptaujā pauduši, ka Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki veic darbus, kas saistīti ar teritorijas uzkopšanu, nevis sabiedriskās kartības uzturēšanu.

Vairums respondentu norādījuši, ka viņu līdzšinējā sadarbība ar Sabiedriskās kārtības nodaļu nav bijusi pozitīva, taču vairāki uzteikuši nodaļas darbinieku sniegto atbalstu skolām, bāriņtiesai un sociālajam dienestam. Pie pozitīvajiem aspektiem vairākkārt minēta arī atsaucība.

Jautājumā, kā visefektīvāk panākt sabiedriskās kārtības funkcijas nodrošināšanas uzlabojumus, respondentu vidū vienprātības nav. 26 publiskās apspriešanas dalībnieki uzskata, ka nepieciešams izveidot Iecavas novada pašvaldības policiju minimālā sastāvā, tikpat atzīmējuši atbilžu variantu "uzlabot pašreizējās pašvaldības Sabiedriskās kārtības nodaļas darbu, papildināt darbinieku skaitu līdz deviņiem un nodrošināt darbu 24 stundas diennaktī". Desmit respondenti uzskata, ka visefektīvāk būtu deleģēt pārvaldes uzdevumu citas pašvaldības policijai.

Jautājumu par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Iecavas novadā plānots skatīt nākamajā domes sēdē.

Jau vēstīts, ka Iecavas novadā notiks publiskā apspriešana par sabiedriskās kārtības nodrošināšanas kvalitātei un nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Domes vadība skaidroja, ka, tiekoties ar novada iedzīvotājiem, vairākkārt izskanējis ierosinājums pēc sabiedriskās kārtības situācijas uzlabošanas vai pašvaldības policijas nepieciešamības, jo trūkst stabilas un regulāras policijas vai kārtības dienesta klātbūtnes 24 stundas diennaktī. Novadā darbojas Sabiedriskās kārtības nodaļa četru cilvēku sastāvā, taču nepietiekamas kapacitātes dēļ tā nespēj nodrošināt nepārtrauktas diennakts dežūras. Lai izvēlētos nepieciešamos uzlabojumus novada teritorijā sabiedriskās kārtības jomā, dome uzskata, ka šajā gadījumā ļoti būtisks ir Iecavas novada iedzīvotāju viedoklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)