Banner 980x90

Iedzīvotāji Mežgaļu pamatskolas saglabāšanā aicina iesaistīties Kučinski un Saeimu

Jelgava, 23.marts, LETA. Šomēnes dibinātā Mežgaļu pamatskolas atbalsta biedrība izglītības iestādes statusa saglabāšanā aicina iesaistīties Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un Saeimas deputātus.

"Apzināmies, ka izglītības reforma ir izvirzīta kā viena no valdības veicamo darbu prioritātēm, tomēr nav pieļaujami pārsteidzīgi lēmumi, neiedziļinoties katras izglītības iestādes individuālajā situācijā, mērot izglītības iestādi tikai un vienīgi pēc skolēnu skaita," vēstulē amatpersonām norāda biedrības pārstāvji.

Viņi uzsver, ka Mežgaļu pamatskolā mācās 104 izglītojamie, līdz ar to izglītības iestāde nav ar lielu skolēnu skaitu, tomēr tā ir vienīgā skola Bauskas novada Brunavas pagastā.

Biedrībā skaidro, ka pagastā ir slikts ceļu stāvoklis un pašlaik skolēni ceļā uz izglītības iestādi pavada pusotru stundu, bet līdz ar skolas reorganizāciju ceļā pavadītais laiks kļūs vēl garāks, jo bērniem būs jānokļūst līdz Bauskai, kas aizņems gandrīz divas stundas.

"Mežgaļu pamatskolas vecāki un bērni ir nostādīti neapskaužamā situācijā. Situācijā, kad esam izmisumā, jo Administratīvā tiesa atsakās izskatīt jautājumu, uzskatot, ka skolu jautājums ir pašvaldības kompetencē. Diemžēl arī pašvaldībā valda uzskats, ka lēmumi ir jāpieņem nevis ar ilgtermiņa skatījumu, profesionālu datu analīzi un sabiedrības iesaisti, bet gan politiski motivēti," pauž biedrības pārstāvji.

Biedrība aicina politiķus apmeklēt Mežgaļu pamatskolu, kā arī izbraukt maršrutu uz skolu skolēnu autobusā, lai iepazītos ar pamatskolas bērnu ikdienu.

Jau ziņots, ka Bauskas novada iedzīvotāji ir nodibinājuši Mežgaļu pamatskolas atbalsta biedrību, kuras viens no galvenajiem mērķiem būs cīnīties par pamatskolas statusa saglabāšanu šai izglītības iestādei.

Biedrība ir definējusi vairākus mērķus, bet visam pamatā ir vēlme saglabāt pamatskolu Bauskas novada Brunavas pagastā un atbalstīt jebkuru citu jautājumu, kas tiešā veidā skar skolēnu, pedagogu un vecāku intereses, aģentūrai LETA skaidroja biedrības pārstāvji.

Tāpat LETA jau vēstīja, ka pērn novembrī Bauskas novada domes deputāti lēmuši par četru izglītības iestāžu reorganizāciju, tostarp par Mežgaļu pamatskolas reorganizēšanu par Mežgaļu sākumskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)