Banner 980x90

Iespējamās izmaiņas Vecumnieku novada domes deputātu sastāvā vēl nav apspriestas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja Riharda Melgaiļa (RA) vēl nav saņemta oficiāla informācija par deputāta mandāta nolikšanu, tāpēc iespējamās izmaiņas domes deputātu sastāvā vēl nav apspriestas, aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas vadītājs Māris Plēsnieks.

"Zinu tikai to, kas ir rakstīts ziņu portālos," Plēsnieks komentēja aģentūras LETA vakar ziņoto, ka deputāta mandātu zaudējušā politiķa Daiņa Liepiņa (LRA) vietu Saeimā gatavs ieņemt Melgailis.

Tā kā domes priekšsēdētājs vēlēšanu komisijai nav paziņojis par savu nodomu nolikt deputāta mandātu, nav uzrunāta arī potenciālā deputāta kandidāte Zinaida Sprance, kura "Reģionu alianses" vēlēšanu sarakstā guvusi lielāko atbalstu uzreiz aiz domē jau ievēlētājiem deputātiem. Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka Sprance ir ģimenes ārste.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās Melgailis kandidēja no Latvijas Reģionu apvienības saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā un pēc iegūto punktu skaita ieņem otro vietu šajā sarakstā - uzreiz pēc Liepiņa.

Melgailis norādīja, ka vēl nav oficiāli uzrunāts ieņemt Saeimas deputāta amatu. Parlamenta deputāta postenī viņš kā prioritāru redz darbu pie reģionu attīstības veicināšanas.

Tāpat vēstīts, ka Melgailis līdz ar atalgojumu domē pērn saņēmis arī 8275 eiro pensiju, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Atalgojumā no pašvaldības pagājušajā gadā domes vadītājs saņēma 26 089 eiro, vēl pirms gada viņa alga bija 26 007 eiro, taču pensiju 2014.gadā Melgailis nebija deklarējis.

Kā ziņots, Augstākās tiesas Krimināllietu departaments atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Liepiņš atzīts par vainīgu par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā un sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 1080 eiro.

Līdz ar to spriedums stājies spēkā, un Liepiņš zaudē deputāta mandātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)