Banner 980x90

Īslīcē notiks Bauskas deju apriņķa skate

Bauska24.lv
Bauska24.lv
Svētdien, 20.martā Īslīces kultūras namā norisināsies Bauskas deju apriņķa – Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novadu – tautas deju kolektīvu skate, pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Bauskas deju apriņķa skatē svētdien dejos 22 deju kolektīvi. Saskaņā ar nolikumu tie katrs izpildīs vienu izlozes deju un vienu izvēles deju sevis pārstāvētajai grupai atbilstošā sarežģītības pakāpē. Bauskas novadu skatē pārstāvēs desmit deju kopas, četri kolektīvi būs no Iecavas un arī Rundāles novada, bet vēl astoņi kolektīvi būs no Vecumniekiem.

Dalībnieku sniegumu vērtēs Latvijas Nacionālā kultūras centra izveidota žūrija, piešķirot katram kolektīvam kvalitātes pakāpi. Šogad Bauskas deju apriņķa skates žūrijas komisijā strādās Pierīgas apriņķa deju kolektīvu virsvadītājs, Tautas deju ansambļa "Rotaļa" mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis, horeogrāfe, Latvijas Eiropiādes komitejas vadītāja un Skolēnu dziesmu un deju svētku virsvadītāja Indra Filipsone un horeogrāfe, Bauskas deju apriņķa virsvadītāja Guna Trukšāne. Žūrija pievērsīs uzmanību tādiem kritērijiem kā dejas mākslinieciskais izpildījums un rakstura atklāsme, horeogrāfiskā teksta precizitāte, izpildījuma muzikalitāte, tautas tērpu valkāšanas kultūras un pareizība, kolektīva skatuves kultūra un radītais kopiespaids.

Deju kolektīvu skatē tiks novērtēts koprepertuāra kopējais apguves līmenis, kā arī vidējās paaudzes deju kopu gatavība piedalīties vienā no krāšņākajiem šīs sezonas deju sarīkojumiem - Zemgales novada deju svētku koncertā, kas notiks 2016.gada 18.jūnijā Dobelē.

Skates pirmajā daļā, kas sāksies plkst.11.00, dejos senioru deju kolektīvi, jauniešu B grupas deju kolektīvi un vidējās paaudzes E grupas deju kopas. Otrajā daļā, no plkst.16.15, skatītāju un žūrijas vērtējumam savu sniegumu nodos jauniešu C grupas deju kolektīvi, kā arī vidējās paaudzes D grupas dejotāji. Šogad skatē C grupā dejos divi jauni kolektīvi – Īslīces jauniešu kolektīvs (vadītājs Arvils Noviks) un Iecavas vidusskolas jauniešu deju kolektīvs (vadītāja Solveiga Lineja).

Savukārt vienīgais Bauskas deju apriņķa A grupas kolektīvs, tautas deju ansamblis "Jandāls" gatavojas Tautas deju ansambļu svētku deju uzvedumam "Gredzenus mijot", kas 28. maijā norisināsies Cēsīs. Koprepertuāra pārbaude šim pasākumam notiks 15. maijā Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)