Banner 980x90

Izlasiet, kas Jums jāzina par kredītiem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Strauja tehnoloģiju attīstība un daudzu pakalpojumu pārcelšana tiešsaistes režīmā jau ilgu laiku ir ierasta norma. Internetā cilvēki iepērkas, iepazīstas un arī aizņemas naudu. Ātrais kredīts vairs nav kaut kas nezināms. Daudzi ir dzirdējuši par šo pakalpojumu, pat, ja nav to lietojuši. 

Aizdevums internetā dāvā iespēju mazāk nekā pusstundas laikā iegūt savā rīcībā trūkstošo naudas summu. Privātās kredītkompānijas piedāvā ērtus un vienkāršus pieteikšanās nosacījumus, tāpēc daudzi cilvēki izvēlas aizdevumu internetā, nevis bankas kredītu. Taču ātrais kredīts, tāpat kā jebkurš finansiālais darījums, prasa nopietnu attieksmi un zināšanas.

Trīs svarīgākie aizdevuma kritēriji
Ātro kredītu tirgū ir plaša konkurence, tāpēc izvēlēties vienu kredītkompāniju ne vienmēr ir viegli. No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka katrs uzņēmums piedāvā izdevīgus nosacījumus un visi kredīti ir līdzīgi. Īstenībā katrai kredītkompānijai ir savs darbības lauks – viena piedāvā pavisam nelielus aizdevumus uz vienu mēnesi, cita ļauj aizņemties lielāku naudas summu uz laiku līdz pat 2 gadiem. Atšķiras arī jauno klientu politika, procentu likmes, maksa par kredīta pagarināšanu un citi svarīgi parametri. Tāpēc pirms pieteikšanās pievērsiet uzmanību šādiem kritērijiem:
- cik liels ir kredīta atmaksas termiņš? Ja plānojat aizņemties nelielu summu, to ir izdevīgāk atdot ātri. Ja kredīts ir vairāku simtu vai pat tūkstošu eiro liels, to labāk sadalīt nelielās daļās un atmaksāt lēnāk, jo ikmēneša maksājuma summa būs mazāka. Veikt nelielus maksājumus katru mēnesī ir vieglāk nekā censties pāris mēnešu laikā atdot nopietnu kredītu;
- kādi ir aizdevuma nosacījumi jaunajiem klientiem? Ja Jums ir nepieciešama neliela summa, meklējiet tādu kredītkompāniju, kur pirmais ātrais kredīts tiek piešķirts bez komisijas maksas jeb bez procentiem. Tas ļaus ietaupīt, un Jūs atmaksāsiet tikpat, cik aizņēmāties;
- kādi ir kredīta pagarināšanas nosacījumi? Lai gan visizdevīgāk ir atmaksāt aizdevumu laikus, katram gadījumam ir jāzina, ko kredītkompānija piedāvā darīt ārkārtas situācijā.

Draudzīga un pretimnākoša attieksme raksturo labu aizdevēju, kas ievēro labas prakses standartus. Kāpēc ir svarīga atbildīga aizņemšanās? Lai ātrais kredīts tiktu piešķirts, Jums ir jāizpilda aizdevēja prasības. Klientu vecuma robežas katram aizdevējam ir savas, bet pilnīgi visas kredītkompānijas prasa aizņemties atbildīgi. Tas nozīmē, ka
- aizdevumam var pieteikties tikai tad, ja Jums ir regulāri ienākumi, un esat pārliecināts, ka varēsiet laikus segt parādsaistības;
- kredīts ir nepieciešams svarīgiem, neatliekamiem maksājumiem, nevis izklaidei vai atpūtai;
- visi iepriekšējie parādi, ja tādi ir bijuši, ir segti. Atbildīga aizņemšanās ir ieguldījums nākotnē – lai arī turpmāk Jūs varētu izmantot kredītkompāniju  un banku pakalpojumus, samērojiet ienākumus ar kredīta apjomu un izvērtējiet, kādu labumu gūsiet no ātrā kredīta. 

Aizņemieties apdomīgi un atbildīgi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)