Banner 980x90

Izmaiņas Iecavas novada pašvaldības autoceļu sarakstā 

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
No 2015.gada marta Valsts kontrole veica revīziju par Iecavas novada pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un rekonstruēšanai paredzēto līdzekļu izlietojumu laika posmā no 2014.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 30.jūnijam. Iecavas novada dome, balstoties uz Valsts kontroles ieteikumu, ir pārskatījusi pašvaldības autoceļu sarakstu un to iedalījumu pa grupām. 

Kā pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzināja Iecavas novada pašvaldībā, saskaņā ar revīzijas ziņojuma projektu daļa autoceļu līdz šim bija iekļauta grupā, kas neatbilst normatīvajā aktā noteiktajiem kritērijiem.

Ministru kabineta 2009. gada 15. septembra noteikumu Nr.1052 "Pašvaldības ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtība" 5.punktā noteikts, ka reģistrācijas un uzskaites nolūkā pašvaldību ceļus iedala šādās grupās:
1. A grupa – ceļi, kas nodrošina transportlīdzekļu satiksmi starp apdzīvotām vietām vai savieno apdzīvotas vietas ar valsts autoceļiem;
2. B grupa – ceļi, kas nodrošina transportlīdzekļu piebraukšanu ne mazāk kā trim viensētām;
3. C grupa – ceļi, kas nodrošina transportlīdzekļu piebraukšanu zemju īpašumiem vai mazāk nekā trim viensētām.

Dome ir veikusi izmaiņas pašvaldības apsaimniekojamo ceļu sarakstā: 23 pašvaldības autoceļiem mainīta grupa, vienam ceļam mainīts garums un nosaukums.

No A grupas uz B grupu pārcelti šādi autoceļi:
* V1010-Melderi-Stīveri-Jesi-A7;
* Vārpas-Upuri-Novadi-V9;
* V9-Kraukļi-Jaunzemji;
* P92-Kaziķi-Zirnieki;
* Pleči-Strazdi-Zīles;
* V1012-Trapes-Austrumi-Iģi;
* Dārza iela(Zālīte)-Jaundedži-Jaunrājumi;
* V1039-Sproģi-Jumpravnieki-Jaunrenes-Vanči;
* P93-Gailēni-Straumes-V1039;
* Rosme-Zobi-Dumpji;
* A7-Palejas-Lapskalni-Roņi;
* V1040-Smiltnieki-Dartija 5;
* Klētnieki-Alejas-Bemberi-Mētras;
* A7-Lauči;
* A7-Pulkas-V7;
* A7-Papardes-Gāršas-Spītes-Podāzeļi;
* V1008-Baltmeķi-Viesturi;
* V1008-Podāzeļi-Jaunsibras-novada robeža;
* A7-Latvall-Jaunlūči;
* V1009-Šļūkas-Zemītes-pārbrauktuve.

No C grupas uz B grupu pārcelti šādi autoceļi:
* A7-Dimzukalns-Lejas Dimzas-Gruntes;
* V1040-Dainas-Vecsalagaļi;
* P92-Avotiņi-V9.

Autoceļa "A7-Mednieki-Bajāri-Daugavas-A7" garums samazināts par 820 metriem un tā nosaukums mainīts uz "A7-Mednieki-Bajāri-Tiltiņi".

Pašvaldības apsaimniekojamo ceļu un ielu saraksti, ceļu struktūras karte un novada autoceļu un ielu saraksti ar noteiktām uzturēšanas klasēm ziemas un vasaras sezonā publicēti šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)