Banner 980x90

Jaunsargi Bauskas apkārtnē sacentīsies par pulkveža Jura Dalbiņa kausu

Jelgava, 13.sept., LETA. 16.septembrī no plkst.10 līdz 18 Bauskas apkārtnē notiks jaunsargu militārās sacensības "Pulkveža Jura Dalbiņa kauss", kurās piedalīsies vairāk nekā 80 jaunsargu no visas Latvijas un viesu komanda no Igaunijas jauniešu organizācijas "Kaitseliit", aģentūru LETA informēja Jaunsardzes un informācijas centra pārstāve Vineta Žilinska.

Sacensību dalībniekiem būs jāsacenšas un savi spēki jāapliecina NATO standarta militārajā šķēršļu joslā, proti, jāpārvar dažādas sarežģītības pakāpes šķēršļi - virvju kāpnes, lienamtīkls, purvs, līdzsvara baļķis, mazais mūris, līklocis, labirints un daudzi citi. Pēc tam jaunsargu un viesu komandas pārvarēs šķēršļu joslu apvidū, kur šaus ar pneimatisko ieroci mērķī un izpildīs dažādas sarežģītības uzdevumus - pārvarēs "mīnētu" teritoriju, piegādās munīciju, transportēs ievainotos, vels riepu, sies mezglus, izjauks un saliks ieroci, ar aizsietām acīm pēc komandas biedru norādēm izkļūs no labirinta.

Sacensību mērķi ir veicināt jauniešu garīgo un fizisko attīstību, pilnveidot un nostiprināt pilsonisko pašapziņu, gatavojot jauniešus valsts aizsardzībai, izkopt un pilnveidot prasmi strādāt komandā, sekmēt sadarbību ar citu vienību jaunsargiem, kā arī noteikt labākās jaunsargu vienības.

Tradīciju 2008.gadā iedibināja pulkvedis un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Dalbiņš. Katru gadu uzvarētāja komanda tiek apbalvota ar ceļojošo kausu. Ja komanda kausu iegūst trīs gadus pēc kārtas, tiek izgatavota tā kopija, ko nodod pastāvīgā glabāšanā uzvarētājai komandai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)