Banner 980x90

Kā izvēlēties Ziemassvētku dāvanas bērniem

Gatavojoties Ziemassvētkiem, darāmo darbu saraksts noteikti ir garš un tajā ir arī punkts par dāvanu iegādi. Ja jums ir bērni, tad skaidrs, ka atbildīgākais uzdevums ir tieši Ziemassvētku dāvanas bērniem, jo viņiem svētku laiks lielā mērā saistās tieši ar dāvanām. It īpaši tad, ja viņi vēl tic, ka dāvanas tiešām nes Ziemassvētku vecītis. 

Ko likt bērniem zem eglītes? Kā orientēties plašajā piedāvājumā un iespējās? Esam apkopojuši dažus padomus un idejas, kā veiksmīgāk sagādāt Ziemassvētku dāvanas bērniem.

Noskaidrojiet, ko bērns prasīs Ziemassvētku vecītim
Vecākiem ir tā priekšrocība, ka viņi var noskaidrot, kādu dāvanu bērns lūgs Ziemassvētku vecītim, ja vien bērns ir vēl mazs un tic, ka dāvanas tiešām sagādā Ziemassvētku vecītis. Vecāki var pieteikties palīdzēt bērnam ar vēstules rakstīšanu vai arī tieši pajautāt, ko tad viņš šogad cer saņemt. Tādā viedā nekļūdīgi zināsiet, kādas ir bērna vēlmes. 

Tomēr jābūt gataviem, ka šīs vēlmes var būt nepiepildāmas un pārāk ambiciozas, neiekļauties svētku dāvanām paredzētajā budžetā. Vecākiem nav jāmēģina realizēt to, ko ģimene patiesībā nevar atļauties vai nedrīkst, piemēram, sagādāt bērnam mājdzīvnieku, lai gan situācija tam nav piemērota. 

Atsakieties no "praktiskajām" dāvanām
Daudziem vecākiem ir vēlme uz Ziemassvētku tēriņu rēķina apvienot vairākas lietas, dāvinot bērniem kaut ko praktisku un noderīgu, kas tāpat vecākiem būtu jāpērk, piemēram, jaunu džemperi, zābakus vai piederumus skolai. Lai gan tas šķiet saprātīgi, diez vai tas iepriecinās dāvanas saņēmēju. Protams, ja vien bērns pats nav izteicis vēlmi pēc kāda konkrēta moderna apģērba gabala vai grāmatas, kas beidzot ir iznākusi. 

Mantu vietā uzdāviniet piedzīvojumu un jauku atpūtu
Ja ir sajūta, ka bērnam mantu jau ir gana, ka viņu īsti nekas vairs neiepriecina un neaizrauj, tad varat Ziemassvētku dāvanas bērniem meklēt pakalpojumu segmentā, uzdāvinot atpūtu, piedzīvojumus, izklaides. Uzdāviniet biļetes vai dāvanu karti kādam pasākumam, aktivitātēm un piedzīvojumiem. Bērniem tā būs jauna pieredze un pozitīvas emocijas. Varat uzdāvināt, piemēram, izlēkāšanos batutu parkā, izbraucienu ar kartingu, šokolādes muzeja apmeklējumu, kvesta istabas apmeklējumu un vēl daudzas citas lietas. 

Daudzas lieliskas idejas Ziemassvētku dāvanām bērniem varat atrast: 
https://www.lieliskadavana.lv/ziemassvetku-davanas/ziemassvetku-davanas-berniem.

Ņemiet vērā bērna personību un intereses
Izvēloties Ziemassvētku dāvanas bērniem, noteikti jāņem vērā viņu personības, hobiji un intereses. Tas ļaus izvēlēties katram bērnam piemērotāko dāvanu. Ikdienā taču redzat, kas bērnam interesē, ar kādām mantām viņš labprātāk spēlējas. Tikai jāatceras, ka bērnu intereses mēdz ātri mainīties. Ja pirms pusgada aktuāla bija viena rotaļlieta, tad tagad tā vairs tāda var arī nebūt. 

Padariet dāvanu saņemšanu par piedzīvojumu
Lai Ziemassvētku laiks patiešām būtu aizraujošs, noslēpumains un maģisks, vecākiem ieteicams arī padomāt, kā tiks pasniegtas dāvanas. Piemēram, var izveidot kādu aizraujošu spēli vai uzdevumu, kas aizvedīs pie noslēptajām dāvanām. Var sarunāt kādu, kurš iejutīsies Ziemassvētku vecīša lomā un novadīs bērniem jaukas atrakcijas. Arī iesaiņot dāvanas varat interesanti un radoši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)