Banner 980x90

Kādēļ nepieciešami auklītes kursi?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pieprasījums pēc mazuļu pieskatīšanas mūsdienās arvien pieaug. Aukles prasmēm ir liela nozīme bērna attīstībā. Lai spētu profesionāli rūpēties par mazuli, ir jāapgūst īpašas zināšanas, ko sniedz auklītes kursi.

Kas ir auklīte?
Bērnu pieskatīšanas profesija ir ļoti sena. Mazuļi auklēm tikuši uzticēti visos laikos. Auklīte ir tā, kura pavada laiku ar bērnu, kad vecāku nav klāt. Viņas pienākumos ietilpst ne tikai aprūpēt mazuli un gādāt, lai viņš justos labi, bet arī iemācīt tam svarīgas dzīves gudrības. 

Ieguvumi, strādājot par bērnu pieskatītāju
Aukles darbs ir pieprasīts, tādēļ, apgūstot šo profesiju: 

- Tev nebūs jāuztraucas par darba meklējumiem;
- savu darba dienu varēsi pavadīt mājīgā vidē;
- vadoties pēc bērna un vecāku interesēm, Tu pats būsi dienas režīma un aktivitāšu plānotājs;
- sniegsi savu ieguldījumu mazuļu attīstībā;
- varēsi piedāvāt savus pakalpojumus gan fiziskām, gan juridiskām personām;
- Tavus aukles pakalpojumus līdzfinansēs attiecīgā pašvaldība.

Kā kļūt par auklīti?
Par auklītēm, atšķirībā no daudzām citām profesijām, parasti kļūst tie cilvēki, kuriem patiešām patīk mazi bērni, un laika pavadīšana ar viņiem ir sirdslieta. Lai varētu pilnvērtīgi strādāt mazuļu aprūpē, nepieciešams iziet apmācību. Mūsdienās, kad arvien vairāk vecāku izvēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties darba tirgū, auklītes pakalpojumi ir īpaši nozīmīgi. Taču līdztekus tam ir augušas arī prasības pret šīs profesijas pārstāvjiem. Ikviens vecāks vēlas, lai viņu bērns ne tikai spēlētos, bet arī pareizi attīstītos, tāpēc priekšroka tiks dota auklītei, kura labi pārzina mazuļu intereses un katrā vecuma kategorijā nepieciešamo prasmju apjomu. Tieši tādēļ izglītības iestādes Latvijas Tālmācības profesionālā centra (LTPC) piedāvātajā programmā "Auklīšu kursi" iekļauti tādi mācību priekšmeti kā
- bērna aprūpe;
- bērnu uzturs un ēdināšana;
- bērna radošās darbības, kustību aktivitāšu un brīvā laika organizēšana;
- veselības mācība un pirmā palīdzība;
- rokdarbi un rotaļlietu izgatavošana;
- psiholoģijas pamati;
- higiēna un sanitārija;
- likumdošana un tiesību pamati u.c.

Mācies no jebkuras pasaules vietas!
Mācīties par sertificētu aukli Tu vari neatkarīgi no tā, kur atrodies, jo LTCP piedāvā apgūt šo profesiju tālmācībā. Katram studentam tiek pieskaņota individuāla mācību platforma, e-konsultācijas, vebināri ar pasniedzējiem un ieskaišu kārtošanas grafiks. Auklītes kursi ilgst 12 mēnešus.

Ienāc mājaslapā ltpc.lv un piesakies jau tagad!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)