Banner 980x90

Klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai Iecavas novadā pērn iztērēti 1585 eiro

Rīga, 18.apr., LETA. Klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai un nogādāšanai patversmē Iecavas novada pašvaldība pērn tērējusi 1585 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Klaiņojošo, bezsaimnieka dzīvnieku izķeršanu un viņu izmitināšanu patversmē pašvaldībai nodrošina biedrība "Dzīvnieku patversme Mežavairogi". Tāpat biedrība sniedz nobrauktu, beigtu dzīvnieku savākšanas pakalpojumus.

Pašvaldībā pauda, ka patversme uztur tiešu kontaktu ar pašvaldības Sabiedriskās kārtības nodaļas darbiniekiem. Iedzīvotāji var ziņot patversmei par klaiņojošiem dzīvniekiem, taču patversmes darbinieki pakaļ dzīvniekam ieradīsies vien tad, kad to lūgs un nepieciešamību apstiprinās Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki.

2018.gadā patversmes darbinieki ir izsaukti 23 reizes, par pakalpojumiem samaksāti 1585 eiro. Patversmē pērn nogādāti astoņi kaķi un astoņi suņi.

Ja suņa saimnieks interesi par savu mājdzīvnieku neizrāda, suns paliek patversmē un viņam tiek meklēti jauni saimnieki. Bezsaimnieka kaķi tiek izķerti, nogādāti patversmē, sterilizēti un nogādāti atpakaļ ierastajā vidē. Patversmē tiek paturēti tikai kaķēni līdz sešu mēnešu vecumam un istabas kaķi, kuri nespēj dzīvot uz ielas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)