Banner 980x90

Krītoties kažokādu cenām, ūdeļu audzētavai "Baltic Devon Mink" 1,1 miljona eiro zaudējumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Kažokzvēru ādu cenām nokrītoties zem pašizmaksas, Iecavas novadā reģistrētā ūdeļu audzētava SIA "Baltic Devon Mink" pagājušajā finanšu gadā strādājusi ar 1 133 925 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim, uzņēmuma apgrozījums bija 7 836 860 eiro, kas ir par 48% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums apgrozīja 15 199 846 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka vēl pirms gada ūdeļu audzētava ne tikai apgrozīja teju divreiz vairāk līdzekļu, bet arī strādāja ar 7373 432 eiro peļņu.

"Baltic Devon Mink" gada pārskatam pievienotajā vadības ziņojumā norāda, ka kažokzvēru ādu cenas ir kritušās zem pašizmaksas, tāpēc, lai glābtu uzņēmuma dzīvotspēju, apturētas visas plānotās investīcijas, atbrīvoti ap 40% darbinieku un izkauti apmēram 50% no atlasītā vaislas ganāmpulka. Līdz ar vaislas mātīšu ganāmpulka samazināšanos par 40% šogad maijā uzņēmumā piedzimis uz pusi mazāk ūdeļu nekā pērn.

Vaislas mātītes un tēviņi tika arī pārdoti, tāpat ienākumi gūti, tirgojot dzīvnieku barību.

Kopumā pārskata gadā pārdots 291 000 ādu, kas uzņēmumam ļāva iegūt 7 634 000 eiro.

Pārskata gadā ūdeļu audzētājs saņēmis kredītu apgrozāmiem līdzekļiem no Kanādas izsoļu nama "North American Fon Auctions" 3 728 000 eiro apmērā, apgrozāmos līdzekļus finansēja arī grupas uzņēmums "Van Ansem Participaties", kura kopējā kredītu summa bija 1 098 000 eiro.

Uzņēmuma vadība norāda, ka šogad situācija tirgos ir stabilizējusies, produkcija izsolēs tiek realizēta aktīvi, tāpēc šogad plānots palielināt vaislas ganāmpulku, tiek pieņemti darbā jauni darbinieki.

SIA "Baltic Devon Mink" pieder Nīderlandē reģistrētiem uzņēmumiem "Van Ansem Participaties" un "Leimi Holding", kā arī "Aedon" no Luksemburgas.

Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā, pēdējā pārskata gadā tajā vidēji strādāja 121 darbinieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)