Banner 980x90

"Labais dinozaurs" – multfilma, kas iekarojusi daudzu bērnu sirdis

Lai gan uz kino ekrāniem ik gadu parādās desmitiem jaunu multfilmu, vienmēr ir arī tādas, kas mazo skatītāju prātos un sirdīs aizķeras uz ilgāku laiku. "Labais dinozaurs" ir viena no šādām multfilmām. Neskatoties uz to, ka tā klajā nāca jau 2015. gadā, tā joprojām ir viena no bērnu iemīļotām multfilmām, ko viņi izvēlas skatīties arī mājās, jo nu jau filmiņa ir pieejama dažādos formātos un filmu nomās.

Kāpēc tieši filmiņa "Labais dinozaurs" ir kļuvusi tik populāra un iekarojusi bērnu mīlestību? Lai to saprastu, jāsāk ar īsu multfilmas satura izklāstu.

Multfilmas galvenais varonis ir jauns dinozaurs Arlo, kurš satiekas un sadraudzējas ar pirmatnējo puiku Spotu. Darbība notiek ļoti tālā pagātnē, hipotētiskā laikā un vidē, kura būtu, ja asteroīds nebūtu ietriecies Zemē un iznīcinājis dinozaurus. Tad teorētiski pastāvētu pasaule, kurā paralēli attīstās dinozauri un zīdītāji. "Labais dinozaurs" ir stāsts par jauku draudzību starp dinozauru Arlo un akmens laikmeta puiku Spotu, viņi abi piedzīvo trakas lietas un atklāj sevī pavisam jaunas īpašības. 

Lai gan zinātnieki noliedz iespējamību, ka patiešām, ja asteroīds nebūtu iznīcinājis dinozaurus, tie varētu attīstīties paralēli ar zīdītājiem un cilvēkiem, jo dinozauri bija izteikti dominējoši.

Bērni dzīvo līdzi dinozaura Arlo piedzīvojumiem
Filmiņas "Labais dinozaurs" galvenais varonis Arlo ir tāds tēls, ar kuru ļoti viegli var identificēties ikviens bērns. Arlo ir bērns, kurš dzīvo kopā ar saviem vecākiem, viņam ir bail no plašās pasaules, kas ir ārpus viņu ģimenes drošās zonas. Tomēr liktenis viņu piespiež stāties pretī savām bailēm, atrast sevī spēku un drosmi. Arlo ceļš ir grūtību pilns, kas liek patiesi līdzpārdzīvot viņa liktenim. Tas spēj aizkustināt ne tikai mazos skatītājus, bet arī pieaugušos, jo arī viņi nepaliek vienaldzīgi pret šīs multfilmas emocionālo vēstījumu.

Jaukais dinozaurs Arlo ir varonis, kuru bērni iemīļojuši pat tik ļoti, ka labprāt izvēlas to kā rotaļlietu – plīša vai figūriņas veidā. Arlo kļuvis par bērnu draugu un rotaļu biedru. "Labais dinozaurs" mantiņas iespējams iegādāties arī "XS Rotaļlietas" interneta veikalā: https://www.xsrotallietas.lv/disney-plisa-rotallieta-labais-dinozaurs-arlo-10895.html.

Ne tikai aizkustinoša, bet arī smieklīga un krāšņa multfilma
Protams, ka multfilma ir aizkustinoša un liek nobirdināt pat pa kādai asarai, tomēr nevar noliegt, ka daļa no šīs filmiņas šarma ir arī tās amizantās un pat smieklīgās situācijas un kolorītie tēli. Multfilma veidota krāšņa, vizuāli iespaidīga un tāda, kas patiesi liek iejusties miljoniem gadu senā pagātnē. 

Multfilmu "Labais dinozaurs" radījusi studija "Pixar", kas visiem jau labi zināma ar krāšņu un sirsnīgu multfilmu veidošanu, spējot aizraut dažāda vecuma skatītājus un radot filmiņas, kas populāras ne tikai tikmēr, kamēr skatāmas uz lielajiem ekrāniem, bet arī vēl ilgi pēc tam, jo bērni tās mīl un vēlas skatīties atkal un atkal.

Vai jūsu ģimenē jau redzēta šī jaukā multfilma, ko noteikti varat skatīties un izbaudīt visi kopā? Jā nē, tad tā var būt viena no labām idejām laika pavadīšanai garajās svētku laika brīvdienās. Pēc tam varēsiet pārrunāt redzēto un dalīties iespaidos par filmiņu. Multfilma skatāma dažādās filmu nomās internetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)