Banner 980x90

Laikraksts: VL-TB/LNNK var izdoties nosargāt varu Bauskā

Rīga, 8.maijs, LETA. Lai arī aprīļa beigās no Bauskas novada domes vadītāja amata tika gāzts Raitis Ābelnieks, viņa pārstāvētajai partijai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) var izdoties nosargāt varu pašvaldībā, jo opozīcijas līderim Aleksandram Novickim (LRA) trūkst atbalsta, raksta laikraksts "Diena".

Bauskas novada domē ir 17 deputāti. Par neuzticību Ābelniekam nobalsoja no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP), "Saskaņas", Latvijas attīstībai (LA) un partijas "No sirds Latvijai" (NSL) ievēlētie domnieki. Visu izšķīra viena balss - no bijušā mēra komandas otrā pusē pārgāja NSL deputāts Gatis Skurba un Artūrs Toms Plešs (LA).

Ceturtdien, 10.maijā, ārkārtas sēdē plānota jaunā priekšsēdētāja ievēlēšana. Vislielākās izredzes vadīt Bauskas novada domi esot tagadējam priekšsēža vietniekam Voldemāram Čačam (VL-TB/LNNK), savukārt opozīcijas līdera Novicka iespējas pārņemt varu pēc veiksmīgi īstenotās krēsla atbrīvošanas netiekot augstu vērtētas, lai arī viņš ir apņēmies kandidēt uz amatu.

"Mēs virzīsim Voldemāru Čaču, jo viņam bija vislielākais atbalsts vēlēšanās," pastāstījis Ābelnieks. Čačs sākumā nav bijis gatavs kandidēt uz šo posteni, un pēc mēra gāšanas kā koalīcijas pretendents bija apspriests arī no "Vienotības" ievēlētais Uldis Kolužs, kurš nav nevienā partijā. Taujāts, vai piekristu kandidēt, Čačs teicis: "Man nav cita varianta. Negribam pieļaut, ka amatā nonāk cilvēks, kas līdz šim ir destruktīvi darbojies un grāvis citu paveikto, ka apstājas pašvaldības attīstība, netiek apgūti Eiropas fondu līdzekļi."

Vairāki deputāti esot izteikušies, ka Novickis tikai esot visu kritizējis un destruktīvi darbojies, kas neradot pārliecību, ka viņam rūp novada attīstība. Novickis šādus komentārus nodēvēja par demagoģiju.

Ja no ZZS, VL-TB/LNNK un "Vienotības" ievēlētie deputāti vēlas palikt pie varas, viņiem būs jārēķinās ar Pleša vēlmēm, kurš sacījis: "Es atbalstīšu to kandidātu, kurš spēs izveidot plašu koalīciju. Ja Čačs to spēs, tad varu balsot. Iedzīvotāji arī sagaida, lai domē visi deputāti strādātu kopā." Čačs plāno uzrunāt arī LSDSP deputātus. Pēc vēlēšanām LSDSP apvainojās, jo Ābelnieks viņus neiesaistīja vairākumā, lai gan partija bija ieguvusi trīs vietas. Neoficiāli zināms, ka mēram nebija pieņemams LSDSP kandidāts vietnieka amatam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)