Banner 980x90

Lielākie ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūves darbi sāksies jaunajā gadā

Jelgava, 18.dec., LETA. Rundāles novadā sākta ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūve, taču nozīmīgākie darbi tiks veikti 2018.gadā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilvija Tetērina.

Pašvaldība ir saņēmusi apstiprinājumu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumam Pilsrundāles pašvaldības ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūvei 7,45 kilometru garumā.

Kopējās autoceļa pārbūves izmaksas ir 2 242 764 eiro, no tām 1 170 000 eiro finansēs ELFLA, bet 1 072 764 - Rundāles novada pašvaldība. Projekta priekšfinansēšana un līdzfinansēšana tiks nodrošināta, ņemot kredītu Valsts kasē.

Uz ceļa jau izvietotas ceļa zīmes, notiek grāvju un krūmu ciršana, tāpat paredzēts zāģēt kokus. Visi galvenie darbi sāksies 2018.gadā, skaidroja Tetērina.

Viņa norādīja, ka autoceļš Pilsrundāle-Svitene jau vairākus gadus ir bijis nepieļaujami kritiskā stāvoklī - esošais grants segums pavasarī, rudenī un ziemā, kad nav iespējama ceļa klātnes planēšana, ir praktiski neizbraucams, jo ir dziļi ceļa klātnes iesēdumi, pamatkārtas atsegumi, no kuriem virspusē nāk melnzeme un māls. Vietām ceļa segums noņemts tik dziļi, ka atklātas caurteku dzelzsbetona konstrukcijas.

Jau vēstīts, ka ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūvi veiks Bauskas novadā reģistrētā SIA "Viona". Būvnieks izvēlēts piecu pretendentu konkurencē ar līguma summu 1 810 4999 eiro bez pievienotās vērtības nodokli jeb 2 190 703 eiro, ieskaitot nodokli.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Viona" apgrozījums 2015.gadā bija 1 552 262 eiro, savukārt pērnā gada finanšu pārskats vēl nav iesniegts. Uzņēmums 2015.gadā guvis 10 204 eiro peļņu.

Tāpat ziņots, ka iepriekš dome lēmusi no VAS "Latvijas Valsts ceļi" bez atlīdzības pārņemt ceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi grants posmu no Rundāles pils muzeja līdz Svitenes ciemam, tas ir, no 1,42.kilometra, kur beidzas asfaltētā daļa aiz Rundāles pils, līdz 9,17.kilometram - līdz Svitenei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)