Banner 980x90

Matīss Kataņenko no Bauskas uzvar humanitāro zinātņu kategorijā stipendiju konkursā "Latvijas Maksimālisti"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 27.maijā, svinīgā apbalvošanas ceremonijā Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", tika apbalvoti stipendiju konkursa "Latvijas Maksimālisti" finālisti un uzvarētāji. Kategorijā "Humanitārās zinātnes" 1.vietu un 1500 eiro stipendiju ieguva atraktīvais Matīss Kataņenko no Bauskas.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja organizatori, kopējais konkursa stipendiju fonds – 35 000 eiro.

2. un 3.vietā kategorijā "Humanitārās zinātnes" ierindojās jaunās rakstnieces Anastasija Ivancova un Marija Meldra Kraukle no Daugavpils.

Apbalvošanas ceremonijas laikā, piedaloties konkursa žūrijas pārstāvjiem "Ghetto Games" vadītājam Raimondam Elbakjanam, režisoram Andrim Gaujam, dziedātājai Aminatai Savadogo, fizikas skolotājam Valdim Zuteram un sporta žurnālistei Viktorijai Kamazai, kā arī konkursa organizētājiem "Maxima Latvija", tika paziņoti konkursa uzvarētāji arī pārējās kategorijās: "Eksaktās zinātnes", "Sports un velselība", "Mūzika", "Māksla un speckategorijā 5. – 6.klašu skolēniem "Mans sapņu hobijs".

Pirmo trīs vietu uzvarētāji saņēma stipendijas: 1.vieta – 1500 eiro, 2.vieta – 1000 eiro, bet 3.vieta – 500 eiro. Arī pārējie finālisti katrā kategorijā tika apbalvoti ar 400 eiro lielu naudas prēmiju (izņemot speckategorijas "Mans sapņu hobijs" finālisti). Savukārt trīs labākie 5. – 6.klašu skolēni speckategorijā "Mans sapņu hobijs" saņēma apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai un atzinības rakstus.

Paralēli žūrijas balsojumam mājaslapā "www.maksimalisti.lv" līdz 15.martam norisinājās interneta balsojums par visiem konkursa dalībniekiem. Šeit visvairāk simpātiju – 1173 balsis – ieguva 13 gadus jaunais motokrosists no Balviem Lauris Eizāns, kurš savā īpašumā ieguva "Maxima Latvija" dāvanu karti 300 eiro vērtībā.

"Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers ceremonijas laikā slavēja jauniešus par viņu aktīvo iesaisti konkursā: "Lai arī esam maza valsts, mēs esam talantīgi. Par to liecina jauniešu aktīvā dalība konkursā – šogad saņēmām 251 pieteikumu. Es gribu teikt lielu paldies ne tikai visiem jauniešiem, bet paldies arī vecākiem, skolotājiem, treneriem un draugiem par atbalstu, kas palīdz jaunajiem talantiem spīdēt."

Ar īpašiem fizikas un ķīmijas paraugdemonstrējumiem apbalvošanas ceremonijas laikā uzstājās fizikas skolotājs Valdis Zuters, bet ar muzikāliem priekšnesumiem jauniešus iepriecināja Aminata Savadogo.

Konkursa žūrijas pārstāvis, "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans atzina, ka uzvarētāju izvērtēšana bijusi ļoti grūta: "Man kā basketbolistam bija grūti vērtēt puišus, kas brauc ar motociklu vai peld. Abi nodarbojas ar sportu, ko nekad profesionālā līmenī neesmu veicis. Tāpēc mēs skatījāmies jauniešu sasniegumus, kā arī vērtējām viņu potenciālu."

Stipendiju konkurss "Latvijas Maksimālisti" ir uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" sociālais projekts, kas tiek īstenots jau otro gadu. Kopējais stipendiju fonds šajā gadā sasniedza vairāk nekā 35 000 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)