Banner 980x90

Mežotnes pilī uzņēmēju un vietējās kopienas sadarbības konference

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Oktobra nogalē, 30.oktobrī, Mežotnes pilī notiks "Latvijas lauku foruma" un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" gada noslēguma konference "Lauku tūrisma spēks - uzņēmēju, pašvaldību un vietējās kopienas sadarbība", aģentūru LETA informēja "Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele.

Konferences mērķis ir stiprināt lauku tūrisma uzņēmēju, vietējo rīcības grupu, pašvaldību un skolu sadarbību, lai veicinātu lauku tūrisma, lauku uzņēmējdarbības attīstību kā būtisku vietējās kopienas sadaļu, informēja Ziemele.

Konferences dalībniekus uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš konferencē sveiks vides kvalitātes zīmes "Zaļais sertifikāts" saņēmējus, apliecinot atbalstu videi draudzīgai un ilgtspējīgai saimniekošanai Latvijas laukos. "Zaļais sertifikāts" tiek piešķirts lauku tūrisma mītnēm, kurās ievēro zaļas saimniekošanas principus, saudzējot resursus un veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgus tūrisma produktus, informēja Ziemele.

Konferencē par lauku tūrisma situāciju aizvadītājā sezonā ziņos "Lauku ceļotāja" prezidente Ziemele. Par uzņēmēju un vietējo kopienu sadarbības ieguvumiem stāstīs biedrības "Zināšanu un inovācijas sabiedrība" (ZINIS) eksperte Vita Brakovska.

Pēcpusdiena tiks veltīta praktiskām tēmām. Biedrības "Latvijas lauku forums" direktore Anita Seļicka un eksperts Andris Eglājs stāstīs par sasniegto projektā "Mārketinga kampaņa, veidojot un popularizējot lauku tūrisma produktus skolu jauniešiem, veicinot vietējo rīcības grupu un lauku tūrisma uzņēmēju sadarbību."

Mārketinga eksperte Liene Kupča iepazīstinās ar veiksmīgiem ekskursiju programmu piemēriem laukos jauniešu mērķauditorijai un to veidošanas principiem.

Konferences noslēgumā notiks paneļdiskusija par sadarbību un finansējuma piesaistes iespējām. Ikviens konferences dalībnieks tiks aicināts iesaistīties diskusijā un uzdot interesējošos jautājumus, informēja Ziemele.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)