Banner 980x90

Nākamgad plāno labiekārtot Garozas muižas parku Bauskas novadā

Jelgava, 19.okt., LETA. Bauskas novada pašvaldība ieguvusi Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansējumu Garozas muižas parka labiekārtošanai, ko plānots paveikt nākamgad, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kopējās projekta izmaksas ir 100 259 eiro, no kurām publiskais finansējums ir 45 000 eiro, bet Bauskas novada pašvaldības līdzekļi - 55 259 eiro.

Garozas muižas parkam piemīt vēsturiska vērtība, tā pirmsākumi meklējami 1791.gadā. Vēsturiskajās liecībās tas aprakstīts kā skaists un labi kopts atpūtas dārzs ar paviljoniem, tiltiņiem un eremīta namiņu, skaidroja pašvaldībā. Šo izskatu muižas apbūve būtiski mainīja 19.gadsimta otrajā ceturksnī, kad parks ieguva savu pašreizējo izskatu - angļu ainaviskā parka veidolā. Parka ainava ir unikāla ar to, ka caur parku plūst nelielā Garozas upīte, kurai pāri ved arkveida tiltiņš ar dēļu klājumu, kā arī netālu no parka ieejas izveidots dīķis, atzīmē pašvaldībā.

Garozas parku atpūtai un pastaigām izmanto vietējie Strēlnieku un Garozas ciemu iedzīvotāji. Tā dienvidaustrumu stūrī atrodas brīvdabas estrāde, pašlaik tehniski sliktā stāvoklī. Abi ciemi viens no otra atrodas nepilna kilometra attālumā un ir ērti sasniedzami gan kājām, gan ar velosipēdiem un automašīnām. Abos ciemos kopā dzīvo ap 350 iedzīvotāju, bet tuvumā nav pieejams neviens labiekārtots un izgaismots pastaigu parks ar izveidotiem celiņiem un atpūtas vietām. Pašlaik nesakoptajam un nelabiekārtotajam parkam ir liels potenciāls kļūt par dažādu kultūras un sporta aktivitāšu īstenošanas vietu vietējiem iedzīvotājiem, projekta ieviešanas mērķi pamato pašvaldībā.

Lai Garozas parks kļūtu piemērots gan sportiskām, gan kultūras aktivitātēm, projektā paredzēts veikt teritorijas celiņu tīkla iekārtošanu, autostāvvietu ierīkošanu, asfalta seguma laukuma izbūvi ar soliem pie estrādes, koku un krūmu stādījumu sakopšanu, solu, atkritumu urnu, ziņojumu dēļu uzstādīšanu un teritorijas apgaismojuma izbūvi.

"Ar šīm aktivitātēm plānots trīs hektāru plašajā parkā atmodināt kaut nelielu daļu no tā vēsturiskās spozmes un padarīt to piemērotu sabiedrisko aktivitāšu īstenošanai mūsdienās," skaidro pašvaldībā.

Projektā plānotās aktivitātes tiks īstenotas no 2017.gada 1.decembra līdz 2018.gada 30.decembrim.

Darbus parkā nodrošinās SIA "Kvinta BCL", kas ar 82 859 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa piedāvājumu atzīta par uzvarētāju divu pretendentu konkurencē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)