Banner 980x90

Nedēļas nogalē ģimene piedzīvojusi nepatīkamu situāciju Bauskas novadā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

Pagājušajās nedēļas nogales brīvdienās mūsu jaunā ģimene, atpūšoties savā zemes gabalā Bauskas novadā, tika pakļauta rotveilera sugas suņa, bet pēc tam arī pašas suņa saimnieces uzbrukumam.

Gandrīz katrās nedēļas nogales brīvdienās mūsu ģimene cenšas pavadīt laiku ārpus Rīgas svaigā gaisā, kopjot mūsu zemes gabalu Bauskas tuvumā. Zemes gabals ir norobežots ar sētu, bet pie iebrauktuvēm zemes gabalā ir iebraukšanas barjera un zīmes, ka zeme ir privātīpašums. Tomēr vietējie iedzīvotāji jau vairākus gadus nevar saprast, ka zemes gabals ir privātīpašums un regulāri izlauž caurumus sētās, daži nāk zvejot zivis ar tīkliem mūsu dīķi, ko mēs esam uzlabojuši, saņēmuši piekrišanu no vietējām pārvaldes iestādēm. Uz mūsu lūgumiem atstāt teritoriju iedzīvotāji reaģē neviennozīmīgi, bieži agresīvi, pat piedraudot ar izrēķināšanos. Nelūgto viesu problēmu nākas risināt, izsaucot kārtības sargu pārstāvjus.

Izbraukums dabā ar jaundzimušo meitu

Jūlija beigās mums piedzima meitiņa, un mēs beidzot sagatavojāmies ar visu ģimeni izbraukt dabā. Pavadīdams vairākas stundas svaigā gaisā, es savu septiņus gadus veco meitu mācīju makšķerēt zivis, kad teritorijā parādījās melns suns. Suns sāka ātri skriet uz mūsu pusi, tādēļ es savai sievai un vecākajai meitai (septiņi gadi) teicu, lai no bērnu ratiņiem paņem mūsu jaundzimušo meitiņu un drošības dēļ skrien uz mašīnu, un pats pa to laiku sāku virzīties uz suņa pusi, lai saprastu tā reakciju un uzvedību attiecībā uz cilvēkiem.

Lēmums sūtīt savas meitenes uz mašīnu izrādītājs vispareizākais lēmums manā dzīvē

Kad suns bija pieskrējis tuvāk, tas sāka rūkt, lēkt man virsū un notrieca mani no kājām, un man saplīsa brilles. Pārliecinājies, ka mana ģimene ir paspējusi iekāpt mašīnā, un piecēlies kājās, es centos neprovocēt suni un stāvēju uz vietas. Suņa asie nagi turpināja skrāpēt mani pat caur biksēm. Ieraudzījis sievieti blakus zemes gabalā, es iesaucos: "Ja tas ir jūsu suns, lūdzu, pasauciet to un aizvāciet no mūsu zemes gabala!"Atbildot uz to sieviete sāka kliegt, ka es esot buržujs, kas atņemot vietējiem iedzīvotājiem iespēju mierīgi pastaigāties uzcelto žogu dēļ. Es sāku paskaidrot, ka tā ir privāta teritorija, bet viņas suns man uzbruka, un teicu, lai viņa aizvāc suni. Es sagaidīju, ka sieviete pasauks savu suni. Tā vietā suņa saimniece caur spraugu aizvērtos vārtiņos ielīda manā teritorijā un vienkārši sāka drudžaini kliegt uz mani. Sajutis savas saimnieces uzbudinājumu un neapmierinātību, suns, aizsardzība instinkta vadīts, metās man virsū un iekoda kājā, un turpināja lēkt man virsū un skrāpēt mani. Visi mani mēģinājumi paskaidrot, ka man mašīnā ir bērni un man sāp, ka tā ir privāta zeme, beidzās bez rezultātiem, es no visiem spēkiem centos izvairīties no suņa asajiem nagiem. Vienīgais, kas atlika, bija zvanīt uz numuru 112 un paziņot: "Lūdzu, palīdziet! Man uzbrūk suns."

Saimniece, izdzirdējusi, ka esmu izsaucis policiju, pasauca suni: "Pepe, Pepe, pas", un tad suns apstājās. Rokās es joprojām turēju tālruni un pierādījumam nolēmu saimnieci un suni uzņemt video. Ieraudzījusi, ka es filmēju, sieviete pagriezās un iesita man pa roku, cenšoties izsist tālruni, ar otru mēģinājumu viņa man iesita ar netīru lupatu pa seju, drudžaini kliedzot uz mani, ka man nav tiesību viņu filmēt.

Pēc notikušā tā vietā, lai brauktu uz mājām, manai ģimenei nācās braukt uz policijas iecirkni, lai noformētu protokolu, no policijas iecirkņa kārtības sargi nosūtīja mani uz slimnīcu, lai fiksētu nodarītos miesas bojājumus.

Rezultāts

Tā beidzās manas meitas – zīdaiņa pirmais izbraukums…. Vecākā meita, vērojot situāciju no mašīnas, tika pakļauta šoka stāvoklim un jau otro dienu raud un neiet ārā, sievai pazuda piens… Kas attiecas uz mani, tad, neņemot vērā saplēstās bikses, saskrāpētās kājas un saplēstās brilles, gatavojos tikties ar advokātu. Par laimi lietas materiālu var pietikt ne tikai administratīvam sodam, bet arī krimināllietai! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)