Banner 980x90

Nedēļas nogalē Rundāles pils aicina uz Dārza svētkiem

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Skaistākajā rožu ziedēšanas laikā - sestdien, 2.jūlijā - Rundāles pilī notiks Dārza svētki, kas šogad svin desmito jubileju, aģentūru LETA informēja pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga.

"Jubilejas uzvedums "Dārza svētku desmit mirkļi" ļaus kopīgi atskatīties uz paveikto un piedzīvoto, lai labāk novērtētu šķietami nemanāmo ikdienas darbu, kas vajadzīgs dārza pastāvēšanai un attīstībai," pauda Bemberga.

Šogad uzmanības centrā būs Zaļā teātra atklāšana pēc rekonstrukcijas, kuras laikā veikta amfiteātra atbalsta sienas pārbūve, atjaunota skatuves nogāze, uzcelti un nokrāsoti divi paviljoni, ieklāts paklājzāliens. Bemberga norāda, ka Rundāles pils Zaļais teātris ir viens no nedaudzajiem šāda veida vēsturiskajiem teātriem Eiropā, turklāt izceļas ar labu akustiku. Svinīgo atklāšanu bagātinās uzvedums "Pasaka par zilo rozi".

Dārza svētki sāksies plkst.12.30 ar bērnu programmu kopā ar Čučumuižas rūķiem, bet plkst.14.00 būs skatāms uzvedums "Dārza svētku desmit mirkļi". Pēc tam, plkst.16.00, paredzēta Zaļā teātra atklāšana, bet plkst.17.30 ar grupas "Autobuss debesīs" koncertu svētki noslēgsies.

Visas dienas garumā notiks radošās darbnīcas un tirdziņš, būs iespēja iejusties rokoko laikmetā, vērojot vēsturisko rekonstrukciju "Galantas izklaides dārzā 18.gadsimta gaisotnē", vērot dārza tehnikas paraugdemonstrējumus. Notiks arī izjādes ar zirgiem un vizināšanās ponija pajūgā, aktivitātes kopā ar ielu vingrotāju šova komandu un orientēšanās spēle "Iepazīsti Rundāles pils parku".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)