Banner 980x90

No maija līdz septembrim notiks apceļošanas akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē"

Jelgava, 27.febr., LETA. No 6.maija līdz 10.septembrim Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku novada pašvaldības Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas pašvaldības Lietuvā organizēs nebijušu apceļošanas akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē", aģentūru LETA informēja Bauskas Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Viņa skaidroja, ka apceļošanas maršrutā, par kuru aprīlī tiks izdota tūrisma brošūra, iekļauti 35 apskates objekti, septiņi pasākumi, naktsmītnes un ēdināšanas vietas. Lai radītu lielāku interesi par maršrutu un apceļošanas akciju, saņemot septiņus zīmogus kādā no 21 akcijas objekta, ceļotājiem būs iespēja iegūt sponsoru sarūpētas dāvanas - tūristu klases velosipēdus vai dāvanu kartes no maršrutā iesaistītajām naktsmītnēm un ēdinātājiem.

Lai oficiāli nostiprinātu sadarbību tūrisma jomā, 1.martā Pasvalē starp pašvaldībām tiks parakstīta vienošanās, bet 6.maijā Bauskā oficiāli tiks dots starts apceļošanas akcijai, tādējādi atklājot tūrisma sezonu. Apceļošanas akcijas noslēgums ar dāvanu pasniegšanu tās ieguvējiem tiks organizēts 30.septembrī Biržos, līdz ar to simboliski noslēdzot aktīvo tūrisma sezonu un atzīmējot starptautisko tūrisma dienu, kuras 2017.gada tēma ir ilgtspējīga tūrisma attīstība.

Plānots, ka šāda apceļošanas akcija varētu tikt organizēta katru gadu, bet par to projekta darba grupa lems, izvērtējot šā gada rezultātus.

Jau vēstīts, ka 2016.gada nogalē kaimiņu novadi sāka sarunas par kopīgu sadarbību tūrisma jomā, tiekoties vairākās darba grupās. Līdz šim sadarbība starp minētajām pašvaldībām notika tikai sadraudzības pilsētu vadības līmenī, tāpēc tika izteikts priekšlikums to izvērst plašāk - orientējoties arī uz iedzīvotāju iesaisti.

Tāpēc Bauskas novada pašvaldība ir sagatavojusi vienošanās projektu par sadarbības projekta "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" realizāciju. Sadarbības rezultātā pašvaldības vēlas mudināt iedzīvotājus iesaistīties kaimiņu novadu izzināšanā, veidot kopīgu tūrisma maršrutu - apceļošanas akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)