Banner 980x90

Optimizējot ražošanu, "ZS Griezes" Bauskas novadā ievērojami palielinājusi peļņu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Pagājušā gadā SIA "ZS Griezes" Bauskas novadā nopelnījusi 406 063 eiro, salīdzinot ar 261 134 eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vadība ievērojamu peļņas pieaugumu skaidro ar ražošanas izmaksu optimizāciju.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, peļņu lemts atstāt nesadalītu.

Audzis arī uzņēmuma apgrozījums. Pērn tas bija 1 162 065 eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 984 712 eiro.

73% ieņēmumu uzņēmums pagājušajā gadā guvis no augkopības - graudu, pupu un rapša audzēšanas, vēl 20% - no piena lopkopības. Saimniecības vadība norāda, ka 2015.gadā ieņēmumi no augkopības produkcijas pieauguši par aptuveni 38%, ko veicinājusi produkcijas realizācija laikā, kad tirgus cena bija visaugstākā. Savukārt lopkopības ieņēmumi samazinājušies par 19%, jo vidējā piena realizācijas cena, salīdzinot ar 2014.gadu, samazinājusies par 27%.

Pagājušajā gadā SIA realizējusi Lauku atbalsta dienesta projektu, iegādājoties jaunu graudaugu novākšanas kombainu, sējmašīnu un pārkraušanas piekabi. Projekta īstenošana uzlabojusi uzņēmuma efektivitāti un konkurētspēju, norādīts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā.

Šogad Inesei Karlovai piederošais uzņēmums plāno iegādāties jaunas lauksaimniecības zemes un plānos efektīvu lauksaimniecības tehniku izmantošanu gan savām vajadzībām, gan pakalpojumus sniegšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)