Banner 980x90

Pakalpojumu "aprūpe mājās" Bauskas novadā plānots nodot Latvijas Sarkanajam Krustam

Rīga, 21.aug., LETA. Nākamnedēļ, 29.augustā, Bauskas novada dome plāno lemt par deleģēšanas līguma noslēgšanu ar biedrību "Latvijas Sarkanais krusts" (LSK) par sociālā pakalpojuma "aprūpe mājās" nodrošināšanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Noslēdzot deleģēšanas līgumu ar Bauskas novada pašvaldību, biedrība piedāvās pārņemt novada Sociālā dienesta aprūpētājus, kuri nodrošina aprūpes mājās pakalpojumu. Bauskas novada Sociālais dienests aprūpes mājās pakalpojumu nodrošina kopš 2012.gada. 2018.gadā aprūpes mājās pakalpojums tika nodrošināts 61 personai, 2019.gada jūlijā - 58 personām. 

Taču pašvaldībā pauda, ka Sociālajam dienestam ir nepietiekams darbinieku skaits, kā arī materiāli tehniskais nodrošinājums - viens transportlīdzeklis -, tādēļ nav iespējas nodrošināt aprūpes mājās pakalpojumu personām, kuru apgādnieki daļēji vai pilnībā varētu maksāt par pakalpojumu, personām ar pirmās grupas invaliditāti, kurām piešķirts īpašās kopšanas pabalsts, un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikts īpašas kopšanas pabalsts.

Savukārt LSK ir biedru un brīvprātīgo organizācija, kuras darbība aptver visu Latvijas teritoriju. Katrā reģionā darbojas biedrības komiteja ar nodaļām pilsētās. 

Saistībā ar līguma noslēgšanu LSK bezatlīdzības lietošanā tiks nodota ēka Dārza ielā 12b, kur pašlaik atrodas LSK Bauskas nodaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)