Banner 980x90

Par 11% audzis apkures tarifs Iecavas novadā

Rīga, 22.okt., LETA. Oktobrī par 11% pieaudzis SIA "Iecavas siltums" saražotā siltuma tarifs, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Līdz šim tarifs sasniedzis 49,12 eiro par megavatstundu, bet tagad tas būs 54,47 eiro par megavatstundu. Tarifa kāpumu uzņēmumā skaidro ar to, ka šogad dabasgāzes cenas Latvijā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir augušas vairāk nekā par 20%, un tuvākajā nākotnē nav paredzams būtisks to kritums. Salīdzinājumā ar pavasari, septembrī gāzes cena pieredzēja spēcīgu kāpumu.

Iepriekšējā apkures sezonā uzņēmums dabasgāzi gada garumā iepircis par nemainīgu cenu, tāpēc siltumenerģijas tarifs bijis nemainīgs, skaidroja siltumenerģijas ražotājs. Noslēgtais dabasgāzes piegādes līgums ar AS "Latvijas gāze" beidzies 30.jūnijā.

Tāpēc uzņēmumā pieņemts lēmuma par pagaidu sešu mēnešu līguma noslēgšanu ar SIA "EG Enerģija" par dabasgāzes piegādi par mainīgu cenu. Mainīgā cena izvēlētā, jo pārējo dabasgāzes tirgotāju piedāvājumi paredzējuši ilgtermiņa līgumus par fiksētu cenu un soda sankcijām par pasūtīto, bet nepaņemto dabasgāzes daudzumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)