Banner 980x90

Pārrobežu uzņēmējdarbības veicināšanai un tūrisma attīstībai pieejami 18 miljoni eiro

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Saistībā ar Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020.gadam izsludināts projektu konkurss, aicinot iesniegt sadarbības projektu idejas pārrobežu uzņēmējdarbības veicināšanai, tūrisma attīstībai, vides aizsardzībai un darbaspēka kustības atvieglošanai, aģentūru LETA informēja programmas konsultante Vineta Šnore.

Pirmajā konkursā projektu īstenošanai ir plānots piešķirt aptuveni 18 miljonus eiro, no kuriem aptuveni astoņi miljoni eiro tiks novirzīti ar atbalstu uzņēmējdarbībai saistītiem projektiem.

Finansējumam var pieteikties nacionālā, reģionālā un vietējā līmeņa iestādes, to izveidotās institūcijas, pašvaldību un valsts kapitālsabiedrības, plānošanas reģioni, kā arī zinātnes un izglītības iestādes, biedrības, nodibinājumi un privāti uzņēmumi no Kurzemes, Pierīgas, Rīgas un Vidzemes.

Projektu idejas ir jāsagatavo, sadarbojoties partneriem no Igaunijas un Latvijas, un jāiesniedz Apvienotajā sekretariātā līdz 2016.gada 22.aprīlim. Apvienotā sekretariāta komanda aicina visus interesentus konsultēties par atbalstāmām aktivitātēm un finansējuma piešķiršanas nosacījumiem.

Lai labāk izprastu jaunos atbalsta virzienus un nosacījumus, kā arī satiktu potenciālos sadarbības partnerus un saņemtu konsultācijas, programma 31.martā aicina uz informatīvu pasākumu Rūjienā. Informācija par pasākumu tiks publicēta programmas mājaslapā - "www.estlat.eu".

Igaunijas-Latvijas programma ir viena no 60 pārrobežu sadarbības programmām, kuras ievieš Eiropas Savienības iekšējām robežām pieguļošos reģionos. Programmas ieviešanu vada Igaunijas Finanšu ministrija, kura vienlaikus pilda arī nacionālās atbildīgās iestādes funkcijas.

Latvijā nacionālās atbildīgās iestādes funkcijas veic Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.
Programmu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, un kopējais atbalsts programmai ir 38 miljoni eiro. Igaunijas-Latvijas programma ir turpinājums 2007.-2013.gada periodā īstenotajai pārrobežu programmai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)