Banner 980x90

Pašvaldībai neizdodas uzliet ledu uz jaunā daudzfunkcionālā laukuma Rundāles novada Svitenē

Jelgava, 22.febr., LETA. Pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem uzliet ledu uz jaunā daudzfunkcionālā sporta laukuma Rundāles novada Svitenē pašvaldība paziņojusi, ka pašlaik tas nav iespējams.

Sporta arēnas izbūve pašvaldībai izmaksāja 126 680 eiro. Būvniecības darbi noslēdzās 2017.gada jūlijā un šī ir pirmā ziema, kad pašvaldība varēja izmēģināt uz mākslīgā laukuma seguma izveidot ledu un pārvērst arēnu par slidotavu.

Taču pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem secināts, ka uzlietais ūdens nespēj piesalt un veidot sākotnējo ledus kārtu. Pašvaldībā skaidro, ka laukuma ūdens drenāžas ir par lielu, lai piesaltu noteka, turklāt zem seguma ir filtrējošās smiltis, kas neļauj izveidot ledus kārtu uz mākslīgā seguma.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilvija Tetērina skaidroja, ka pašvaldība mēģinās meklēt citu risinājumu, lai uz arēnas varētu baudīt slidošanu. Pagaidām slidošanas entuziasti aicināti izmantot tuvumā esošās ūdenstilpes.

Jau vēstīts, ka sporta infrastruktūras uzlabojumi veikti ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansējumu, īstenojot projektu "Atklātas daudzfunkcionālas sporta arēnas būvniecība Svitenē". Sporta arēnas būvniecību veica SIA Buildimpekss, ar kuru noslēgts līgums par 126 680 eiro.

Jaunizbūvētais sporta laukums ir 15 metrus plats un 30 metrus garš, tam ierīkots mākslīgais segums. Sporta laukums piemērots basketbola, volejbola, tenisa, minifutbola, florbola, badmintona, hokeja un citu komandu spēlēm. Veikti arī apkārtnes labiekārtošanas darbi - izveidots apgaismojums, izvietoti soliņi ar atzveltnēm, uzstādītas atkritumu urnas, izbūvēts bruģakmens laukums ap sporta laukumu 350 kvadrātmetru platībā, kā arī iestādītas platlapu liepas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)