Banner 980x90

Pēc nedēļas Īslīcē notiks Bauskas deju apriņķa kolektīvu skate

Jelgava, 21.apr., LETA. Īslīces kultūras namā 28.aprīlī no plkst.12 notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku lieluzveduma "Māras zeme" un koncerta "Vēl simts gadi dejai" deju kolektīvu repertuāra pārbaudes un dalībnieku atlases skate, aģentūru LETA informēja Bauskas kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Lujāne.

Dejas mākslas eksperti vērtēs dejas māksliniecisko izpildījumu un rakstura atklāsmi, dejas horeogrāfiskā teksta precizitāti, izpildījuma muzikalitāti, tautas tērpa valkāšanas kultūru un atbilstību tradīcijai, deju kolektīva skatuves kultūru un kopiespaidu.

Bauskas deju apriņķa virsvadītāja Guna Trukšāne norāda, ka visi dejotāji jau otro sezonu cītīgi apgūst svētku repertuāru, līdz ar to skatē vien jādemonstrē apgūtais.

"Uztraukumam nav pamata, jo dejotāji ir ieguldījuši milzīgu darbu un līdzekļus mēģinājumos un tērpu bāzes atjaunināšanā. Nākušas pretī arī pašvaldības un to kultūras nami. Ieguldītais darbs attaisnojas, jo cilvēki ir laimīgi, darot to, kas viņiem padodas - dejošana un dziedāšana ir ierakstīta latvieša gēnos. Skatē gan uzsvaram jābūt uz sirsnīgu sadejošanos, nevis izrādīšanos, tāpēc arī tāds Deju svētku sauklis - "Mēs dejosim no visas sirds". Ja katrs kolektīva vadītājs to skates rītā atgādinās, tad vairs nav par ko uztraukties," akcentēja Trukšāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)