Banner 980x90

Pie Vecumnieku Sarkanās skolas atklāta piemiņas zīme diplomātam Arnoldam Spekkem

Jelgava, 27.jūl., LETA. Pieminot novadnieka 130.dzimšanas dienu, pie Vecumniekus Sarkanās skolas atklāta piemiņas zīme diplomātam Arnoldam Spekkem, aģentūra LETA uzzināja Vecumnieku novada pašvaldībā.

Sarkanā skola ir vēsturnieka, diplomāta, profesora Spekkes dzimtā mājvieta, kuru Arnolda Spekkes tēvs, skolotājs Andrejs Spekke sāka celts 1887.gadā.

Atklājot plāksni, notikusi arī tikšanās ar Spekkes un viņa sievas Aleksandras Stērstes-Spekkes dzimtas pārstāvjiem, kā arī piemiņas brīdis kapsētā, Spekkes atdusas vietā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka profesors Arnolds Spekke (1887-1972) bija izcils sava laika pedagogs, zinātnieks, no 1933.gada līdz 1940.gadam strādājis kā Latvijas sūtnis Itālijā, Grieķijā, Bulgārijā un Albānijā. No 1954.gada bijis pilnvarotais lietvedis, Latvijas sūtniecības Vašingtonā vadītājs un vēlāk arī ģenerālkonsuls ASV.

No 1963.gada līdz 1970.gadam Spekkem tika uzticēts vadīt Latvijas diplomātisko un konsulāro dienestu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)