Banner 980x90

Pieprasīs izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā Vecumnieku novadā

Jelgava, 19.okt., LETA. Vecumnieku novada dome pieprasīs Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā Vecumnieku novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, lēmuši novada domes deputāti ārkārtas sēdē.

Sēde sasaukta, lai izskatītu Vecumnieku novada lauku attīstības konsultantu iesniegumu "Par ārkārtas situācijas izsludināšanu lauksaimniecībā".

Iesniegumā teikts, ka septembrī un oktobrī ilgstošās lietavas padara neiespējamu labības kulšanu, dārzeņu novākšanu un ziemāju iesēšanu. Uz 16.oktobri Vecumnieku novadā nebija novākti 125 hektāri kviešu, 22 hektāri auzu, 101 hektārs miežu, kā arī ievērojams daudzums zirņu, pupu, griķu, vīķu un kartupeļu. Tāpat nav iespējams iesēt plānotos 1828 hektārus ziemāju, ir applūduši 293 hektāri zālāju un ganību.

Daļai saimniecību krīzes situācija var izraisīt bankrotu, grūtības atmaksāt kredītus un pildīt citas saistības, informēja domē.

Jau ziņots, ka pēc stiprajām lietavām un plašajiem plūdiem valdība, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas sniegto informāciju par lietavu un plūdu izraisītajiem postījumiem lauksaimniecības zemēs, izsludināja ārkārtēju situāciju daudzos novados Latgalē, Vidzemē un Sēlijā.

Ārkārtas stāvokļa izsludināšanu valdībai lūgušas izsludināt arī citas pašvaldības Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)