Banner 980x90

Pilsrundālē īstenos piekto daudzdzīvokļu ēkas siltināšanas projektu

Drīzumā tiks sākta daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas "Sēļi" Pilsrundālē siltināšana, kas būs piektais realizētais daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoefektivitātes uzlabošanas projekts Rundāles novadā.

Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa aģentūru LETA informēja, ka šīs mājas siltināšana tiks veikta projekta "Dzīvojamās mājas "Sēļi" Pilsrundālē energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi" gaitā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu 50% apjomā.

Kopējās projekta izmaksas ir gandrīz 200 000 eiro. Būvniecības darbus veiks SIA "Ductus".

"Projekta īstenošanas līgums ar LIAA par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas "Sēļi" siltināšanu tika parakstīts 2013.gada 13.novembrī, būvlīgums - 2014.gada 9.janvārī. Visu šo laiku tika meklētas iespējas iegūt finansējumu projekta realizācijai, tomēr bankas ilgstoši atteica aizdevuma piešķiršanu. Pārrunu rezultātā tika panākta vienošanās ar "Swedbank" un šā gada 26.martā parakstīta vienošanās par aizdevuma piešķiršanu," skaidroja Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Projekta gaitā paredzēts veikt ārsienu, ēkas cokola, bēniņu un pagraba pārseguma siltināšanu, tiks nomainīts jumta segums, nomanīti nenomainītie logi, kāpņutelpas logi, vējtveru durvis, tiks renovēta apkures sistēma, uzstādīti alokatori, nomainītas pagrabstāva apkures maģistrālās caurules, siltinātas pagrabstāva apkures un karstā ūdens caurules.

Ieceri renovēt daudzdzīvokļu māju atbalstīja 22 dzīvokļu īpašnieki no kopumā 26. Projektu īsteno "Biedrība "Māja Sēļi" ar valdes priekšsēdētāju Jāni Brezinu, valdes locekļi - Armands Buivids un Igors Griķītis.

Līdz šim Rundāles novadā ar LIAA atbalstu realizēti četri daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas projekti - daudzdzīvokļu māju "Kurši" un "Zemgaļi" projekti Pilsrundālē, daudzdzīvokļu mājas "Saulaine 23" projekts Saulainē un daudzdzīvokļu mājas "Ziedoņi 7" projekts Ziedoņos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)