Banner 980x90

Pilsrundālē noskaidros gada labākos zemledus makšķerniekus

Sestdien, 15.februārī Rundāles novada Pilsrundālē, Dzirnavu dīķī  notiks atklātās zemledus makšķerēšanas sacensības, kur četru stundu garumā sacentīsies pacietīgākie makšķernieki, lai noskaidrotu labāko makšķernieku un popularizētu zemledus makšķerēšanu, pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzināja Rundāles novada pašvaldībā.

Dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija sacensību vietā paredzēta no plkst.9.00 līdz plkst.9.20. Bet sacensību atklāšana plānota plkst.9.30.

Sacensības notiek pēc starptautiskajiem zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem. Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt āliņģus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5 metrus viens no otra. Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku, kas nav lielāka par 10 mm un bez papildus svariņa. Zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā, kastē vai kādā citā traukā. Sacensību laikā atstāt jebkādus priekšmetus (izņemot rezerves makšķerīšu konteineru – kasti vai spainīti un vertikāli ieurbtu urbi) sacensību zonā drīkst tikai sportista aizņemtā āliņģa tiešā tuvumā (līdz 1 metram).  Dalībniekiem, atbilstoši makšķerēšanas noteikumiem, jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.

Par uzvarētāju individuālajā vērtējumā kļūst dalībnieks, kuram ir vislielākais noķerto zivju svars. Vienāda svara gadījumā uzvarētājs ir tas, kurš noķēris lielāko zivi (ņem vērā lielākās zivs svaru).
Sacensību organizatori ir Rundāles novada domes Sporta nodaļa, bet to galvenais tiesnesis – Uldis Dzidrums (tālr.26597960).

Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu!

Ar detalizētu sacensību nolikumu var iepazīties šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)