Banner 980x90

Pilsrundālē "Swedbank" atklāj trešo no 15 Latvijas reģionu programmas bankomātiem

Bauska24.lv
Bauska24.lv

Trešdien,30.septembrī, Rundāles novada SIA "Bauskas tirgotājs" veikala telpās Pilsrundālē atklāts trešais no kopumā 15 bankomātiem, ko "Swedbank" apņēmusies izvietot novados, kuros patlaban nav nevienas bankas bankomāta.

Tā ir "Swedbank" izstrādātās Latvijas reģionu attīstības programmas iniciatīva.

Līdz gada beigām skaidras naudas pieejamību plānots nodrošināt arī Amatas, Baltinavas, Beverīnas, Burtnieku, Ciblas, Garkalnes, Krustpils, Pārgaujas, Riebiņu, Sējas, Vārkavas un Jēkabpils novados.

Aprīlī "Swedbank" publiskoja Latvijas reģionu attīstības programmu, noslēdzot sadarbības memorandu ar Latvijas Pašvaldību savienību par finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Latvijas reģionos. Saskaņā ar parakstīto memorandu papildus bankas fizikās pieejamības paplašināšanai "Swedbank" atbalstīs ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos Latvijas novados, piedāvājot kreditēšanas pakalpojumus, kas īpaši pielāgoti novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām. Tie sevī ietver gan mikrokredītus nelielu pamatlīdzekļu iegādei vai apgrozāmo līdzekļu papildināšanai uzņēmumiem, gan hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, gan arī ēku energoefektivitātes finansēšanu.

"Swedbank" klientu apkalpošanas pārvaldes Rīgas reģiona vadītājs Dzintars Kalniņš paziņojumā medijiem norāda, ka Rundāle ir viens no svarīgākajiem Latvijas kultūras centriem, kas nemainīgi piesaista lielu cilvēku plūsmu ne tikai no citām Latvijas pilsētām, bet arī Eiropas valstīm. Viņš pauž cerību, ka jaunais bankomāts ne tikai padarīs ērtāku finanšu ikdienu Rundāles iedzīvotājiem, kuri, tāpat kā citos Latvijas novados, pietiekami aktīvi izmanto skaidras naudas norēķinus, bet arī daudzajiem novada viesiem.

Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis savukārt secina, ka līdz ar bankomāta izvietošanu Rundāles novadā beidzot tiks atjaunots normāls banku piedāvājums. Kopš 2013.gada novadā nebija neviena bankomāta, kas apgrūtināja skaidras naudas izņemšanas iespējas gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem.

Rundāles novadā pašlaik reģistrēti 3948 iedzīvotāji, no kuriem 725 strādā novada uzņēmumos un iestādēs. 2014.gadā Rundāles novadā iedzīvotāju ienākumu nodokļu apmērs sasniedza 1 604 866 eiro. Pašlaik novadā strādā 342 uzņēmumi un iestādes, no kuriem kā lielākie darba devēji ir Rundāles pils muzejs, Rundāles novada dome, Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikuma mācību īstenošanas vieta Saulainē, Pilsrundāles vidusskola, zemnieku saimniecība "Sējas". Reģistrētais bezdarbs Rundāles novadā gada sākumā bija 9,5%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)