Banner 980x90

Potenciālais reģionālās attīstības ministrs plāno teju uz pusi samazināt pašvaldību skaitu

Rīga, 8.janv., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") apstiprināšanas gadījumā cer uzlabot Valsts vides dienesta (VVD) darbu un teju uz pusi samazināt pašvaldību skaitu, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Pūce norādīja, ka administratīvi teritoriālā reforma ir ne tikai AP, bet visas valdības viens no galvenajiem uzdevumiem. Pūces ieskatā, minimālais reformas uzdevums ir to pašvaldību apvienošana, kuras jau tagad neatbilst likuma prasībām iedzīvotāju skaita dēļ. Patlaban no 119 pašvaldībām 57 neatbilst administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktajam iedzīvotāju skaitam.

"Optimālais līmenis būtu virzīties uz attīstības centru sistēmu, kas būtu "21+9" modelis. Vienlaikus skaidrs, ka sevišķi vajadzēs pievērsties Pierīgas pašvaldībām, jo to ekonomiskā situācija un iedzīvotāju skaits ir pašpietiekams," pauda Pūce, sakot, ka par visiem jautājumiem tiks meklēts kopsaucējs ar valdības partneriem, taču jau tagad esot skaidrs, ka galvenajos jautājumos partiju vidū esot vienprātība.

Politiķis norādīja, ka turpinās iesākto darbu pie dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas. Viņš gan uzsvēra, ka Latvijai jāturpina domāt arī par kopējo taras depozītu, ne tikai plastmasas, stikla un metāla iepakojumiem. "Mums ir ilgtermiņā jādomā par alternatīviem modeļiem, kas saistīti ar atkritumu apsaimniekošanu un vides jautājumu uzlabošanu. Klimata pārmaiņas ir un arī turpmāk būs svarīgs jautājums. Mums daudz ir jāizdara, lai būtu gatavi, piemēram, jūras un citu ūdenstilpju krastu erozijai. Šobrīd mēs tam vēl neesam gatavi," sacīja Pūce.

Runājot par VVD, deputāts norādīja, ka esot daudz komunicējis gan ar vides jomas nevalstiskajām organizācijām, gan uzņēmumiem, kas tieši sadarbojas ar dienestu, un tie visi norādot, ka VVD kā institūcija esot ļoti birokrātiska. "VVD pamatfunkcija ir aizsargāt vidi, taču to var darīt arī klientiem draudzīgā veidā. Pēdējos gados esam redzējuši situācijas ar, piemēram, riepu degšanas gadījumiem, un tas viss ir noticis VVD zem deguna. Tā ir liela problēma un būs jāiegulda liels darbs, lai viņu darbu efektivizētu," pauda deputāts.

Pūce dzimis 1980.gadā. 2003. un 2005.gadā Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs un vadību zinātnēs.

Valsts pārvaldē Pūce ieņēmis vairākus vadošus amatus. No 2006.-2007.gadam viņš bijis Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra padomnieks stratēģijas jautājumos, 2009.gadā strādāja par ekonomikas ministra Arta Kampara ārštata padomnieku izglītības jautājumos, bet 2010.gadā bija Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs.

2013.gadā Pūce no amata atkāpās, jo atsevišķi politiķi saskatīja interešu konfliktu faktā, ka viņa sieva vada biedrību "Ascendum", kas dažādiem kultūras, mākslas un izglītības projektiem saņēmusi ziedojumus no būvniekiem. Vienlaikus Pūce vairākos uzņēmumos darbojies arī kā valdes loceklis.

2017.gada pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēts Rīgas domē no "Latvijas attīstībai" saraksta.

Pūces amatpersonas deklarācija liecina, ka viņa parādsaistības ir 9965 eiro apmērā un viņš ir izsniedzis aizdevumus 54 320 eiro apmērā. Pūcem pieder "Toyota Rav4" automašīna.

https://infogram.com/krisjana-karina-piedavatais-valdibas-modelis-1hxj48wdow554vg?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)