Banner 980x90

"Latvenergo" saglabā pirmo vietu Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 2015.gada topā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101" svinīgajā ceremonijā trešdien, 14.oktobrī, Latvijas vērtīgākā uzņēmuma balvu saņēma AS "Latvenergo".

Svinot "Prudentia" un "Nasdaq Riga" kopīgi veidotā "TOP101" desmitgades jubileju, īpašu balvu par straujāko vērtības izaugsmi saņēma AS "Olainfarm".

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 2015.gada topa augšgalā savas pozīcijas saglabājušas AS "Latvenergo" un AS "Swedbank". Abu uzņēmumu vērtību šķir mazāk nekā 1%. Pasākuma organizatori uzsver, ka līdzšinējā "TOP101" vēsturē pirmo divu vietu ieguvēji tik tuvu vēl nekad nebija atradušies. Trešajā vietā topā ierindojas AS "Latvijas Valsts meži".

Būtisku vērtības pieaugumu 2015.gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101" piedzīvojusi arī AS "Olainfarm", kas spējusi iekļūt pirmajā desmitniekā, pakāpjoties no 16. uz 10.vietu.

Aizvadītajā gadā "TOP101" iekļauto uzņēmumu vērtība augusi par 10,8% iepretim 16,5% pieaugumam pērn. Uzņēmumu vērtības pieauguma tendence ir saglabājusies pēdējo sešu gadu garumā, turklāt pēdējos divos gados pieauguma temps ir būtiski pieaudzis. Pozitīvas izmaiņas ir vērojamas arī informācijas atklāšanā par korporatīvās pārvaldības principu ievērošanu.

Svinīgajā ceremonijā tika paziņoti un godināti ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas "TOP101" vērtīgākie uzņēmumi 2015.gadā. Baltijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101" tiek veidots jau otro gadu. Tā līderes pozīcijas šogad saglabājusi "Swedbank" grupa, kurai seko "SEB bankas" grupa un "Tallink Grupp".

Desmitgades jubilejas ceremonijā tika sveikti tie uzņēmumi, kas "TOP101" desmitgades vēsturē vienmēr ir bijuši saraksta pirmajā desmitniekā, - AS "Latvenergo", AS "Latvijas Valsts meži", AS "Latvijas Gāze", AS "Lattelecom", AS "Latvijas Mobilais telefons".

Kā norāda "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš, desmitgade ir laika periods, kas ir pietiekami garš un interesants, un tas ļaujot izdarīt plašākus un dziļākus secinājumus. "Desmit gadu garumā esam izanalizējuši vairāk nekā 4500 gada pārskatu un uzkrājuši iespaidīgu apjomu informācijas, ar kuras palīdzību iespējams meklēt likumsakarības Latvijas ekonomikā un atsevišķos tās sektoros, kā arī analizēt uzņēmumu attīstību," uzskata Krastiņš.

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne savukārt skaidro, ka Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101", sasniedzot savu desmitgadi, "nenoliedzami, ir kļuvis par vērtīgu informācijas resursu, kas šajā desmitgadē ir sniedzis iespēju uzņēmējiem, nozares ekspertiem un Latvijas sabiedrībai kopumā iegūt vispusīgu ieskatu Latvijas uzņēmumu izaugsmē, attīstībā un konkurētspējā".

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101" ir sabiedriski nozīmīga iniciatīva, kuru kopš 2005.gada īsteno "Prudentia" un "Nasdaq Riga". Šogad vērtīgāko uzņēmumu saraksts pirmo reizi veidots sadarbībā ar "Kredītinformācijas biroju" Latvijā, "Creditinfo" Lietuvā un "E-Business Register" Igaunijā. "Kredītinformācijas birojs" ir vienīgais licencētais kredītinformācijas birojs Latvijā, kas, tāpat kā "Creditinfo", iekļauts vienā no lielākajām starptautisko kredītinformācijas pakalpojumu sniedzēju grupām.

Detalizēta informācija par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "TOP101" un Baltijas "TOP101" rezultātiem pieejama mājaslapā "top101.lv". Te atrodami gan šī gada, gan vēsturiskie topa rezultāti, tāpat iespējams iepazīties ar dažādu viedokļu līderu vērtējumu par notiekošo Latvijas un Baltijas uzņēmējdarbības vidē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)