Banner 980x90

Rītausmu ciemā Bauskas novadā par 203 266 eiro taps sporta un atpūtas parks

Jelgava, 19.okt., LETA. Ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu Rītausmu ciemā Bauskas novadā tiks izveidots sporta un atpūtas parks, kas izmaksās 203 266 eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Sporta un atpūtas parks plānots lielākajā no Īslīces pagasta ciemiem - Rītausmu ciemā -, kur dzīvo 1373 iedzīvotāji. Vieta blakus Īslīces kultūras namam jau pagājušajā gadsimtā tika izmantota sporta aktivitātēm.

Parks kalpos ne tikai vietējo iedzīvotāju vajadzībām un atpūtai, bet vienlaikus iekļausies Bauskas pašvaldības veidotajā velomaršrutu tīklā kā apstāšanās punkts. To varēs izmantot gan sportot gribētāji, gan māmiņas ar bērniem, seniori, kā arī jaunieši kā vietu, kur pulcēties. Parku plānots izmantot arī dažādām kultūras pasākumu un gadskārtu svētku aktivitātēm - Lieldienu pasākumam, Līgo svētkiem, ģimeņu dienai, Bauskas novada svētkiem.

Projektā paredzēts veikt teritorijas celiņu tīkla ierīkošanu, akmens ugunskura vietas ierīkošanu, koku un krūmu stādījumu ierīkošanu, apzaļumošanu, galdu ar soliem, betona solu, pergolu, divriteņu statīvu, atkritumu urnu uzstādīšanu, teritorijas apgaismojuma izbūvi. Tāpat parkā taps bērnu rotaļu laukums ar smilts iesegumu un rotaļu elementiem - šūpolēm, kāpelēšanas elementiem, smilšu kasti un rotaļu kompleksiem.

Kopējās projekta izmaksas ir 203 266 eiro, no kurām publiskais finansējums ir 45 000 eiro, bet Bauskas novada pašvaldības līdzekļi - 158 266 eiro.

Projekta aktivitātes tiks īstenotas no 2017.gada 1.decembra līdz 2018.gada 1.decembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)