Banner 980x90

Slēgs pirmsskolas izglītības grupu Dzimtmisas pamatskolā

Jelgava, 22.aug., LETA. Ar 1.septembri Iecavas novada Dzimtmisas pamatskolā tiks pārtraukta pirmsskolas izglītības programmas realizācija, lēmuši novada domes deputāti.

Domē skaidro, ka Dzimtmisas pamatskolas mazās skolas ēkas kritiskā tehniskā stāvokļa dēļ uzturēt pirmsskolas izglītības programmas grupu Dzimtmisas pamatskolā ir ekonomiski neizdevīgi. Bērnu vecākiem ir izsūtītas vēstules ar lūgumu izvēlēties kādu no Iecavas novada pašvaldībā esošajām pirmsskolas izglītības iestādēm, kurā viņu bērniem tiks nodrošināta vieta, un lielākā daļa vecāku to esot arī izdarījuši.

Lai nodrošinātu Iecavas novada iedzīvotājus ar vietām bērnudārzos, pašvaldība uztur un finanšu līdzekļus iegulda divās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs - "Cālītis" un "Dartija".

Jau vēstīts, ka iepriekš pašvaldības Izglītības nodaļai uzdots izvērtēt pirmsskolas izglītības programmas realizācijas lietderību Dzimtmisas pamatskolā, ņemot vērā atbilstošu telpu pieejamību, nepieciešamos pašvaldības finanšu ieguldījumus un citus nozīmīgus faktorus.

Nākamajā mācību gadā pirmsskolas grupu Dzimtmisā varētu apmeklēt 12 bērni, no kuriem 11 jāapgūst obligātā piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanas programma. Astoņi no bērniem deklarēti Iecavas novadā. Bērniem ir iespējams nodrošināt vietas Iecavas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Tāpat ziņots, ka Dzimtmisas pamatskolas direktore Jana Arāja iepriekš paudusi bažas, ka gadījumā, ja Dzimtmisas pamatskolā netiks nodrošināta pirmsskolas izglītība, daļa bērnu varētu vispār neapmeklēt bērnudārzu, piedaloties. Viņa skaidrojusi, ka ir ģimenes, kas nav pietiekami nodrošinātas, lai varētu nogādāt bērnus uz citu izglītības iestādi. Skolas vadība uzskata, ka, sakārtojot kabinetu sistēmu, ir iespējams iekārtot pirmsskolas izglītības programmai nepieciešamās telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)