Banner 980x90

Svētkos "Bauskas smeķis" taps 200 kilogramus smaga Bauskas dižkūka

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdienas, 6.augusta, vakarā "Bauskas smeķa" svētku laikā baušķenieki un pilsētas viesi izgaršos vēl nebijušu produktu - milzīgu, 200 kilogramu smagu svētku kūku, kas, visiem klātesot, kulinārijas šova laikā tiks pagatavota un vēlāk nodota novērtēšanai arī publikai, aģentūru LETA informēja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bukšs.

200 kilogramus smagā un astoņus kvadrātmetrus lielā mājas kūka tiks pagatavota vakara kulinārijas šova laikā, kuru vadīs Baiba Sipeniece-Gavare, kopā ar Bauskas vadošajām kafejnīcām, restorāniem un krogiem.

Lai gan Bauskas dižkūkas sastāvdaļu gatavošana sāksies jau iepriekš ar biskvīta kārtu cepšanu un krēma vārīšanu, kam plānots izmantot vismaz 1500 olas, tās veidošana notiks tieši šova laikā. Tās pagatavošanā tiks izmantoti vietējo zemnieku un uzņēmēju atvēlētie labumi, piemēram, 50 kilogrami rabarberu ievārījuma, bet virskārta tiks dekorēta ar gardām un svaigām vasaras ogām.

Kā ziņots, piedzīvojumu garšas un kultūras pasaulē augusta sākumā sola pilsētas svētki "Bauskas smeķis", kas norisināsies 5.augustā un 6.augustā Bauskā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)