Banner 980x90

Uzņēmēji kritizē Bauskas Rātslaukuma attīstības koncepciju

Jelgava, 14.nov., LETA. Publiskās apspriešanas sanāksmē par Bauskas Rātslaukuma attīstības koncepciju no vietējo uzņēmēju puses izskanēja kritiski viedokļi, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Ar Rātslaukuma jaunā veidola koncepciju klātesošos iepazīstināja SIA "Arhitektu birojs Krasts" ainavu arhitekte Kristīne Dreija. Viņa uzsvēra, ka, izstrādājot jauno koncepciju, jāņem vērā caurbraucošā transporta ietekme uz sabalansētu un drošu pilsētvidi. Jaunā veidola mērķis ir dzīves kvalitātes un telpiskās funkcionalitātes uzlabošana Bauskas vecpilsētas teritorijā.

Jaunajā projektā tiek apsvērta iespēja Rātslaukumam pieguļošo kvartālu veidot par brīvi staigājamu un laukumu iekļaut tematisku zaļo maršrutu sastāvā. Tādejādi varētu tik slēgts Pasta ielas posms starp Plūdoņa un Rīgas ielu. Šādu risinājumu klātesošie uzņēmēji atzina par nepiemērotu, jo tas traucēs gan veiksmīgai uzņēmējdarbībai, gan pakalpojumu pieejamībai.

Nodarbinātības valsts aģentūras Bauskas nodaļas vadītāja Igunda Bēmane atzina, ka nevar likvidēt gandrīz četrdesmit stāvvietas, domājot, ka tas neietekmēs apkārt notiekošos procesus. Arī tuvākajās paralēlās ielās ikdienā tiek novietotas automašīnas, brīvu vietu ir ļoti maz, cilvēki vēlas pēc iespējas tuvāk galamērķim atstāt savu auto.

Bauskas pils muzeja direktors Māris Skanis ieteica stāvvietas automašīnām izbūvēt Rātslaukuma pagalmos, paralēli risinot īpašumtiesību jautājumus.

Uzņēmēji atzina, ka ainavu arhitektes piedāvātajos risinājumos nesaskata tieši Bauskas vecpilsētai labvēlīgu risinājumu. Klātesošo vairākuma viedoklis bija, ka visi spēki jāmobilizē, lai Bauskai nodrošinātu apvedceļu, kā arī jāsakārto ielas, pēc tam varētu domāt, ko mainīt vecpilsētā. Jaunajā koncepcijā būtiska vieta paredzēta veloceliņiem, bet velobraucēju drošības jautājums, kamēr pilsētai cauri brauc smagais kravas transports, liedz šo domu attīstīt un realizēt.

Kopumā par piedāvāto attīstības konceptu viedokli izteikuši apmēram divdesmit interesentu.

Jau vēstīts, ka jaunā koncepcija izveidota, lai radītu analītiski pamatotas vadlīnijas ilgtspējīgai, sabiedrību piesaistošai Rātslaukuma attīstībai.

Īstenojot koncepciju, plānots uzlabot Vecpilsētas mobilitāti, rātslaukuma apbūves funkcionalitātes efektivitāti un zaļās struktūras ekoloģisko un estētisko kvalitāti.

Teritoriju plānots veidot kā zaļu, patīkamu uzturēšanās vietu. Paredzēts arī radīt priekšnosacījumus drošai gājēju kustībai, pārvietojoties pa Vecpilsētu, šķērsojot Kalna ielu, lai sasniegtu Rātslaukumu. Rātslaukumu projekta izstrādātāji redz kā pilsētas kodolu, kas pulcē kopā cilvēkus ikdienas gaitās, brīvajā laikā un svētkos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)