Banner 980x90

Vecumnieku novadā ievieš vienota parauga nekustamo īpašumu zīmes

Jelgava, 25.jūn., LETA. Vecumnieku novadā pie nekustamajiem īpašumiem turpmāk būs jāizvieto vienota parauga nosaukumu vai numuru zīmes un norādes, lēmusi novada dome.

Zīmes jāizvieto pie visiem īpašumiem - ielām, ēkām, viensētām, daudzdzīvokļu mājām, apbūvei paredzētām zemes vienībām -, turklāt neatkarīgi no tā, vai īpašumos atrodas ēkas vai nē, un, vai šīs ēkas ir vai nav nodotas ekspluatācijā. Pēc nekustamā īpašuma adreses vai nosaukuma maiņas jauna norāde jāuzstāda divu mēnešu laikā. Noteikuma neievērošanas gadījumā tiek izteikts rakstisks brīdinājums un noteikts termiņš pārkāpuma novēršanai - ne ilgāk kā divi mēneši.

Līdz ar īpašumu nosaukumu un numura zīmēm pie daudzdzīvokļu mājām, kurās ir vairāk par vienu ieeju, jāizvieto arī dzīvokļu skaita zīmes.

Visu zīmju izmēri, materiāli, apdare, norādāmais teksts un izvietošanas noteikumi norādīti jaunajos pašvaldības saistošajos noteikumos "Nekustamo īpašumu nosaukumu zīmju noteikumi". Īpašumu nosaukumu vai numuru zīmes, ja tās neatbilst noteikumu prasībām, nomaināmas līdz 2020.gada 31.decembrim.

Jaunais dokuments izstrādāts, lai uzlabotu dienestu operatīvo darbību un informatīvi nodrošinātu vides pieejamību iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)