Banner 980x90

Vecumnieku novadā pēc tikšanās ar audžuvecākiem cer izveidot vismaz divas jaunas audžuģimenes

Jelgava, 23.maijs, LETA. Pēc tikšanās ar audžuvecākiem Vecumnieku novadā varētu izveidot vismaz divas jaunas audžuģimenes, aģentūrai LETA pastāstīja novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Evita Caune.

Uz tikšanos "Kā kļūt par audžuģimeni?" novada bāriņtiesas kolektīvs aicināja katru, kas kādreiz ir apdomājis iespēju pieņemt ģimenē audžubērnu.

"Šāda ideja mums radās jau pagājušajā gadā, lai veicinātu audžuģimeņu kustību un palielinātu audžuģimeņu skaitu novadā. Aicinājām audžuģimenes, ar kurām klātienē varēja komunicēt neformālākā gaisotnē," informēja Caune.

Savā pieredzē pasākumā dalījās stelpiete Velga Strūberga, kas ir audžumamma piecus un desmit gadus veciem puikām, savukārt Inese Meirāne no Rīgas stāstīja par savu septiņu gadu pieredzi, strādājot bērnunamā, kas novedusi līdz atklāsmei par viņas aicinājumu - kļūt par audžumammu.

Pasākuma noslēguma kāda sieviete atklāja, ka jau sen domā kļūt par audžumammu un pēc dzirdētā pieņēmusi galīgu lēmumu. Caune informēja, ka sieviete jau ir vērsusies bāriņtiesā un notiek formalitāšu kārtošana. Tāpat interesi kļūt par audžuvecākiem pēc pasākuma izrādījusi vēl kāda ģimene, līdz ar to esošo trīs novada audžuģimeņu pulkam varētu pievienoties vēl vismaz divas.

Bāriņtiesas priekšsēdētāja priecājas, ka neviens no novada bērniem, kuram nepieciešama ārpusģimenes aprūpe, nav ievietots iestādēs, jo tiek nodrošinātas audžuģimenes un aizbildņi. Vienlaikus Caune atzina, ka bērnu, kuriem nepieciešama palīdzība, kļūst arvien vairāk, arī no citām pašvaldībām ir pieprasījums pēc audžuģimenēm, tāpēc līdzīgas tikšanās plānots rīkot arī nākotnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)