Banner 980x90

Veselības ministrs apciemos savulaik plaša protesta pavadībā reorganizēto Bauskas slimnīcu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 4.decembrī, paredzēts, ka Bauskā darba vizītē ieradīsies veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), un vizītes gaitā plānota SIA “Bauskas slimnīca" apmeklēšana, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Kopā ar ministru Bauskā ieradīsies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Edgars Tavars.

Rīta pusē ministrs kopā ar citiem viesiem apmeklēs Bauskas slimnīcu, iepazīs ambulatoro pakalpojumu sniegšanas vietu, tiksies ar iestādes vadītāju Mirdzu Brazovsku un medicīnas darbiniekiem.

Bauskas novada domes 3.stāva zālē plkst.14.30 plānota tikšanās ar novada domes vadību un deputātiem.

Kā ziņots, šā gada aprīlī toreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš darba vizītes laikā Bauskā norādīja, ka Bauskas slimnīcas pārveidošana par aprūpes slimnīcu, ko viņš nodēvējis par likvidēšanu, bija kļūda, liecināja ieraksts prezidenta oficiālajā "Twitter" kontā.

Bērziņš tikšanās laikā ar Bauskas novada domes deputātiem un vadību arī izteicis aicinājumu pašvaldībai iestāties par slimnīcas statusa atjaunošanu.

Veselības ministrija (VM) neuzskata, ka Bauskas slimnīcai būtu jāatjauno tās agrākais statuss, aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Ar atbilstošu valdības finansiālo un normatīvo atbalstu Bauskas novada dome būtu gatava lemt par Bauskas slimnīcas statusa atjaunošanu, aģentūrai LETA apliecināja domes deputāts, Sociālo un veselības lietu komitejas priekšsēdētājs Juris Landorfs (LSDSP), kurš ir arī ārsts patlaban dienas stacionārā.

Jau ziņots, ka SIA "Bauskas slimnīca" 2009.gadā tika mainīts statuss un tā kļuva par aprūpes slimnīcu, kas nozīmē, ka šajā ārstniecības iestādē turpina darboties poliklīnika un dienas stacionārs. Togad augustā, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji nepieteiktā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu. Iedzīvotāji protestēja pret Bauskas slimnīcas pārveidošanu par aprūpes slimnīcu.

Sākotnēji baušķenieki bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējās arī uz Mūsas tilta, pār kuru var izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Ar specvienības "Alfa" palīdzību, kas bija ieradusies no Rīgas, piketētāji tika izgaiņāti, tādējādi atbrīvojot ceļu transportam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)