Banner 980x90

Vēstulē Satiksmes ministrijai Vecumnieku novada vadība pieprasa konkrētu rīcības plānu ceļu sakārtošanā

Rīga, 23.aug., LETA. Vecumnieku novada pašvaldība nosūtījusi Satiksmes ministrijai (SM) vēstuli, kurā pieprasa konkrētu rīcības plānu valsts ceļu sakārtošanā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Novadā apgalvo, ka domē katru dienu tiek saņemti iedzīvotāju jautājumi un kritika par ceļu stāvokli gan Vecumnieku pagastā, gan visā novadā. Tāpēc pašvaldības izpilddirektora vietnieks Guntars Veismanis sagatavojis un nosūtījis vēstuli ministrijai par situāciju uz valsts autoceļiem. Vēstulē pausta neizpratne par notiekošo uz valsts ceļiem.

Domē apgalvoja, ka šajā sezonā ceļmalas nav pļautas ne vienu reizi, Vecumnieku novada pagasta centrā asfaltētās daļas nav tīrītas, bet grants ceļi esot uz sabrukšanas robežas.

Pēc viņa paustā, viskritiskākā situācija veidojas uz ceļiem P88 Bauska-Linde un P87 Bauska-Aizkraukle, jo tie vietām ir neizbraucami. Turklāt autoceļu P88 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izmanto pacientu nogādāšanai uz Jelgavas slimnīcu, piebilst Veismanis.

"Aiz kalniem nav laiks, kad sāksies bērnu braucieni uz skolām. Vai spēsim nodrošināt, ka rudens lietavu laikā šie ceļi būs izbraucami un bērni varēs veiksmīgi apmeklēt skolas? Vai spēsim nodrošināt, ka uzņēmēji spēs izbraukt šos ceļus un nodrošināt uzņēmējdarbību novadā? Vai ar šādu attieksmi mēs cenšamies panākt novada attīstību, uzņēmējdarbības attīstīšanos, iedzīvotāju atgriešanos lauku novados? Vai šis ir tas ceļš, kurš vedīs uz nākamo attīstības centru? Diemžēl pašreiz jautājumu ir vairāk kā atbilžu," vēstulē paudis Veismanis.

Dome SM pieprasa konkrētu rīcības plānu, kas attiecas uz valsts autoceļu sakārtošanu novadā. Gadījumā, ja atbildes netiks saņemtas, novada vadība sola rīkot Vecumnieku novada iedzīvotāju un uzņēmēju tikšanos ar SM, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem, lai skaidrotu radušos situāciju uz autoceļiem novadā.

Pašvaldībā arī norāda, ka jūnijā, ka Vecumnieku novadā viesojies satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), domes pārstāvji informējuši viņu par kritisko situāciju uz valsts autoceļiem, taču konkrētas atbildes neesot sekojušas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)