Banner 980x90

Zemgalē veiksmīgi atrastas divas bezvēsts pazudušās sievietes

Rīga, 7.nov., LETA. Pēdējās nedēļas laikā Zemgalē policijai izdevies veiksmīgi atrast divas bezvēsts pazudušās sirmgalves, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Pirmdien Skrīveros savā dzīvesvietā nebija atgriezusies 1940.gadā dzimusi sieviete. Policisti sadarbībā ar zemessargiem un kinologu sievieti meklēja gan pirmdien, gan otrdien. Nākamās dienas pēcpusdienā sieviete atrasta dziļi mežā, purvainā apvidū, un nodota mediķu aprūpē.

Savukārt pagājušajā nedēļā Vecumnieku novadā meklēta 1947.gadā dzimusī. Arī šoreiz meklēšanas pasākumos iesaistīti zemessargi un sieviete atrasta. Pensionāre nodota medicīniskās palīdzības saņemšanai.

Sietniece atgādināja, ka, izejot no savas dzīvesvietas, jāņem līdzi uzlādēts mobilais tālrunis, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt palīdzību, bet dienesti - identificēt tālruņa atrašanās vietu. Tāpat policija iesaka izmantot mobilo aplikāciju "Mana drošība".

"Ja dodaties uz mežu ogot, sēņot vai pastaigāties, painformējiet par to savus radus, draugus vai kaimiņus, un kad plānojat atgriezties. Apģērbam ir jābūt atbilstošam laika apstākļiem, ar atstarojošiem elementiem. Neaizmirstiet līdzi paņemt lukturīti, svilpi un medikamentus, ja tādus lietojat, kā arī ūdeni. Ja dodieties uz mežu, tad tikai uz labi zināmu vietu, un tikai rīta pusē, nevis pēcpusdienā, jo tumsa var pienāk ātri," aicināja Sietniece, piebilstot, ka apmaldīšanās gadījumā svarīgi nekrist panikā un zvanīt operatīvajiem dienestiem pa tālruni 110 vai 112.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)