Banner 980x90

Bauskas novadā lauku ceļu remontam atvēlēti 3,8 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ministru kabinetā apstiprinātie noteikumi paredz Bauskas novadā brauktuvju remontam izlietot nepilnus 3,8 miljonus eiro.

Pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv noskaidroja izdevumā Bauskas Dzīve, ka Latvijā tuvāko piecu gadu laikā būs pieejams atbalsts ceļu uzlabošanai lauku teritorijās.

Noteikumi, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu ceļu uzlabošanai laukos, paredz virkni prasību. Galvenais nosacījums, naudu drīkst tērēt tikai pašvaldības pārziņā esošo grants ceļu būvniecībai vai remontam. Objektu izvēle ir pašvaldības pārziņā. Vietējā vara arī izstrādājusi remontējamo ceļa posmu atlases kritērijus. Par tiem galīgais balsojums paredzēts novada domes sēdē 24.septembrī.

Bauskas novada domes finanšu komitejas sēdē 16. septembrī attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone norādīja, ka ir prasība pagastos rīkot uzņēmēju un iedzīvotāju sapulces. Gailīšu pagastā uzņēmēji uz diskusiju sanāca 15. septembrī. Pagasta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Grukovskis pastāstīja, ka tikšanās ritējusi konstruktīvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)