Banner 980x90

Iecavas novada grantsceļiem rezervē nepilnu pusmiljonu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Atbalsta programmā pašvaldības grantsceļu sakārtošanai Iecavas novadam atvēlēti 470 tūkstoši eiro

Eiropas un valsts finanšu atbalstu šajā programmā administrē Lauku atbalsta dienests, par kritēriju katra novada finansējuma apjomam nosakot lauksaimniecības zemes īpatsvaru un uzņēmējdarbības aktivitāti. Projektus finansējuma saņemšanai pašvaldībām ieteikts sagatavot saziņā ar uzņēmējiem, lai uzlabotu saimniecisko infrastruktūru, pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv noskaidroja izdevumā Bauskas Dzīve.

Dimzukalna un Ziemeļu iedzīvotāji tikšanās reizē ar pašvaldības pārstāvjiem 14.septembrī norādīja vairākas vietas, kur kravas auto satiksme vasarā putekļu dēļ neļauj atvērt logus blakus esošajās mājās. Iedzīvotāji norādīja vietas, kur vasarā neizpļāva ceļmalas, kā arī ceļu posmus, kam greiderējot izveidotas kraujas malas ar apaugumu.

Šogad Iecavā vairāk naudas tērēts grantsceļu šķembošanai uz Rosmes un Audrupu ceļa, daudz tērēts ielu asfalta labošanai. Apauguma noņemšanai nomalēs vajagot daudz naudas, taču šos ceļus var iekļaut Eiropas fondu prioritātēs, apgalvo Iecavas pašvaldības izpilddirektors Mārtiņš Veinbergs. Par šiem līdzekļiem varētu arī labot caurtekas un tīrīt grāvjus.

Ziemeļu ciemata iemītnieki prasa vai nu uzlikt ātrumu ierobežojošas zīmes, vai arī apdzīvotas vietas norādes uz balta fona, kas liktu braucējiem samazināt ātrumu. Pašvaldības izpilddirektors Mārtiņš Veinbergs skaidroja, ka ātruma ierobežošanai vajadzīgas 11 – 12 zīmes, bet apdzīvotās vietas robežām – kādas piecas, bet šogad tās nevarot solīt.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)