Banner 980x90

Ābelnieku nogāzušie Bauskas deputāti sarunās par nākamo domes vadību sola iesaistīt visus kolēģus

Jelgava, 27.apr., LETA. Sarunās par nākamo Bauskas novada domes vadību līdzšinējam domes priekšsēdētājam Raitim Ābelniekam (VL-TB/LNNK) neuzticību izteikušie deputāti vēlas iesaistīt arī pārējos deputātus, aģentūrai LETA teica domes deputāte Aivija Kursīte (LRA).

Kursīte stāstīja, ka piedalīties sarunās tiks aicināti visi 17 domes deputāti, lai arī iespējamie vadības kandidāti jau ir apspriesti šaurākā - deviņu deputātu - lokā. Kursīte neslēpa, ka viens no kandidātiem domes priekšsēdētāja amatam varētu būt Aleksandrs Novickis (LRA), savukārt iespējamo kandidatūru vietnieka darbam viņa neminēja.

Deputāte skaidroja, ka ārkārtas domes sēdes sasaukšana vadības ievēlēšanai tiks rosināta pēc iespējas ātrāk, un plānots, ka tā notiks divu nedēļu laikā.

Arī Artūrs Toms Plešs ("Latvijas attīstībai") apgalvoja, ka domes darba stabilitātei ilgtermiņā un veiksmīgākam darbam novadnieku labā jaunajai domes vadībai nepieciešams lielāka deputātu skaita atbalsts. "Kandidāti var būt daudz un dažādi. Svarīgi, lai kandidāts var apvienot pēc iespējas lielāku komandu," komentēja Plešs.

Deputāts neslēpa, ka viņa kandidatūra tiek vērtēta vicemēra amatam, taču apgalvoja, ka varētu piekrist tam, ja gūtu vismaz 12 deputātu atbalstu.

Jau vēstīts, ka vakar, ārkārtas domes sēdē deviņiem deputātiem paužot neuzticību Ābelniekam, viņš zaudēja amatu. Neuzticības balsojumu atbalstīja Andris Arcimovičs (S), no Latvijas Reģionu apvienības ievēlētie Aleksandrs Novickis, Kursīte un Karīna Andreika, Plešs, Gatis Skurba ("No sirds Latvijai"), kā arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti Raimonds Žabovs, Rudīte Čakāne un Juris Landorfs. Pārējie deputāti domē pārstāv nacionālo apvienību, "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību.

Lai arī ārkārtas domes sēdes darba kārtībā bija iekļauts balsojums par neuzticības izteikšanu priekšsēdētāja vietniekam Voldemāram Čačam (VL-TB/LNNK), tas nenotika, jo likums neļauj domei strādāt bez vadības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)