Banner 980x90

Ap 200 skolēnu no Zemgales Jelgavā prezentēs zinātniski pētnieciskos darbus

Jelgava, 20.marts, LETA. 22.martā Zemgales Reģionālajā kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) Jelgavā norisināsies astotā gadskārtējā reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference, kurā sacentīsies teju 200 skolēnu no visas Zemgales, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš.

Zemgales skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkurss kļuvis par gadskārtēju un skolēnu vidū gaidītu notikumu, kurā savus izstrādātos pētnieciskos darbus aizstāvēt ierodas visu Zemgales novadu un pilsētu labākie skolēni, kuriem piepulcējas arī bijušā Tukuma rajona - Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novadu - zinātkārākie prāti, skaidroja Ieviņš.

Pēc kārtas astotajā konferencē ievērojami audzis gan dalībnieku, gan pētniecisko darbu skaits - pērn tika izvirzīti 133 darbi, ko izstrādājuši 158 skolēni, bet 2017.gadā konkursam pieteikti 167 darbi, kurus 194 skolēni izstrādājuši 159 skolotāju vadībā.

Šogad reģionālajam konkursam iesūtītie darbi pārstāvēs 21 zinātņu sekciju. Plašāk pārstāvētās ir dabaszinātņu sekcijas, kur pieteikti 80 darbi. Dabaszinātņu novirzienā visvairāk darbi iesniegti veselības zinātnes sekcijā, bioloģijas sekcijā un vides zinātnes sekcijā. Tāpat skolēni aktīvi iesaistījušies humanitāro zinātņu izpētē, kur pieteikti 57 darbi, no kuriem lielākais skaits kulturoloģijas sekcijā un latviešu literatūras zinātnes un vēstures sekcijā. Savukārt sociālo zinātņu sekcijās skolēni aizstāvēs 30 darbus, no kuriem 13 vēstures sekcijā.

Katru no iesūtītajiem darbiem jau izvērtējuši vismaz divi eksperti - Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) profesori un docenti, kuri piedalīsies arī konkursa noslēguma konferencē, kad ZRKAC aizstāvēšanā jau no plkst.10 vērtēs darbu autoru prasmi prezentēt savu pētījumu un atbildēt uz ekspertu jautājumiem.

Reģionālā konkursa noslēgums un rezultātu paziņošana notiks plkst.16, Jelgavas pils aulā. Papildus iespējai atsevišķu sekciju labākajiem skolēniem iestāties LLU ārpus konkursa, zinošākie skolēni jau trešo gadu pēc kārtas saņems naudas balvu un Zemgales pašvaldību sarūpētu piemiņas velti. Tāpat konkursa laureātus izvirzīs dalībai valsts mēroga konkursā.

Konkursa dienā skolēniem būs iespēja iepazīties ar visām astoņām LLU fakultātēm, tikties ar studējošajiem un mācībspēkiem, apskatīt Jelgavas pili un tās muzeju.

Zemgales reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferenci jau tradicionāli rīko ZRKAC sadarbībā ar ZPR un LLU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)